Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els estudiants planten cara a la UB: “Estarem fins que se’ns escolti”

Ahir una trentena d’estudiants van ocupar la Universitat de Barcelona per demanar que es posicioni en contra dels combustibles fòssils. La majoria d’aquests han passat la nit al pati de l’edifici històric i s’hi pensen estar “fins que la universitat ens escolti”, tal com han detallat membres de End Fossil –el col·lectiu que lidera la protesta— a l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

Entre les demandes, reclamen que la universitat parteixi peres amb empreses molt contaminants i retirin les càtedres que impulsen amb Repsol. Després de l’ocupació, els estudiants van explicar al rectorat les seves demandes i avui hi ha prevista una segona reunió per iniciar una negociació.

Tensió amb certs estudiants “tancats” en una sala

Els estudiants que formen part de la protesta han explicat com va ser la jornada d’ahir en un comunicat. L’ocupació va viure set hores tenses, segons detallen els alumnes, després que cinc alumnes quedessin tancats a la sala principal de l’edifici històric “sense menjat, beguda o poder anar al lavabo”.

Finalment, però, van poder sortir, fet que va facilitar la primera trobada entre la universitat i membres del col·lectiu End Fossil. Per aquesta segona trobada, els estudiants prefereixen esperar a veure l'”actitud” de la universitat abans d’emetre cap judici, tot i que alerten que el seu objectiu és aconseguir les demandes “màximes”.

La resposta de la UB

Per la seva banda, la universitat, en un comunicat fet públic aquesta tarda, ha demanat que les reivindicacions siguin “compatibles amb la vida i funcionament ordinaris de la institució universitària”. En aquest sentit, la direcció de la UB assegura que “l’acció endegada, en aquest sentit, no només genera uns costos econòmics i personals per la institució, sinó que entorpeix la feina dels i de les seves integrants”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa