Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Estudiants ocupen els rectorats de la UB, la UPC i la UPF per exigir la suspensió de classes
  • CA

Membres del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) bloquegen aquest matí els accessos a l’edifici central de Universitat de Barcelona (UB), situat a Gran Via, per exigir al rectorat que anul·li les classes.  El sindicat porta a terme aquesta acció en motiu de la vaga estudiantil iniciada avui i que acabarà demà com a protesta per la sentència condemnatòria del Suprem.

A la UPC un grup de 150 estudiants ha ocupat el rectorat per exigir la suspensió de les classes. Fonts de la universitat han confirmat que el rector s’ha reunit amb els estudiants i que els ha garantit que demanarà “a totes les escoles i facultats que no programin activitats avaluables o d’assistència obligatòria durant vaga”, tal com ja havia fet el dilluns.

Bloqueig a la UB des de primera hora

Els estudiants han començat el bloqueig a les set del matí. Només deixen entrar els professors perquè puguin fitxar i no tinguin problemes si no donen suport a les mobilitzacions. Han bloquejat l’entrada amb contenidors. 

Treballadors del centre han explicat al TOT Barcelona que de moment no s’ha avisat la policia i que són escenes molt habituals. “Cada vegada que hi ha una protesta passa el mateix”, diuen resignats. L’actitud dels estudiants és pacífica i dialogant.

La portaveu del SEPC, Bel Oliver, detalla a aquest diari que han “ocupat” l’edifici i que impedeixen l’accés a altres estudiants perquè no puguin anar a classe. A més, ha lamentat que el rector no ha donat resposta ni ha demanat una taula de negociació davant les demandes del sindicat.

La UB demana als professors ajornar activitats avaluables

La universitat, però, ha emès un comunicat aquest matí en què assegura que “es manté la programació d’activitats acadèmiques”. Fonts de la UB confirmen que hi ha una barricada al pàrquing de l’edifici, situat a la cruïlla entre Gran Via i el carrer Balmes. A més, informen que tots els accessos estan tancats.

Tot i així, en el mateix comunicat han matisat que la universitat ha sol·licitat al professorat que “s’ajornin les activitats acadèmiques avaluables i les que requereixin assistència obligatòria”. D’aquesta manera, defensen, faciliten el dret a vaga dels estudiants. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa