Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desactivat el Pla Bàsic d’Emergència per l’estat de la mar i el vent a Barcelona
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha activat aquest dimecres a les 13.09 hores el Pla Bàsic d’Emergència Municipal, en fase d’alerta, davant les previsions meteorològiques i l’alçada de les onades. I a les 13.30 ha activat el Pla Bàsic d’Emergència per vent (VENTCAT) en la seva fase d’alerta, per la situació meteorològica i l’augment de serveis de Bombers de Barcelona relacionats amb les ratxes de vent, segons un comunicat. A la tarda el pla VENTCAT ja s’ha pogut desactivar en millorar les condicions meteorològiques.

Des de les 3.30 fins als 13.30 d’aquest dimecres, Bombers de Barcelona han atès 50 serveis per vent: 36 per branques d’arbres, 10 per reconeixements i 4 per façanes. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) no preveu noves ràfegues de vent al front marítim barceloní.

Quant a l’estat de la mar, l’Ajuntament ha demanat precaució i no anar a les platges. També ha recordat que està prohibit accedir als espigons de la platja i entrar a l’aigua si hi ha bandera vermella, que avui ha estat hissada a totes les platges. La Guàrdia Urbana s’ha desplegat al litoral de la ciutat i ha tancat el pas als espigons i a les zones on trenquen les onades.

El telèfon de socors 112 ha atès 441 trucades d’arreu de Catalunya, referents a 395 incidents. La majoria han estat motivades per la caiguda de branques o troncs d’arbres, obstacles a les carreteres o danys de poca gravetat en façanes, afectacios que han atès els Bombers de la Generalitat, els Mossos d’Esquadra i les policies locals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa