Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ENQUESTA | Estàs a favor de la transformació integral de la Rambla?
  • CA

Finalment, la transformació de la Rambla començarà a finals de setembre pel tram Colom-Santa Madrona. Serà la primera pedra del canvi de fesomia d’un dels passeigs més emblemàtics i concorreguts de la ciutat. Les obres duraran un any i mig aproximadament, i signifiquen el tret de sortida d’una de les grans obres del mandat d’Ada Colau. Sis anys després que el ple municipal ratifiqués el pla d’ordenació del passeig, el desembre del 2021 es va donar llum verda a la transformació que ara arrencarà.

Una nova cara per a la Rambla

L’Ajuntament ha explicat que amb aquest primer tram en obres la Rambla comença a convertir-se “en un passeig més confortable, verd, amable i cultural, amb més espai per al vianant i amb una millor ordenació dels usos”. En aquest primer tram, es modificarà el traçat de l’avinguda de les Drassanes per millorar la connexió amb el litoral i allargar la Rambla amb un nou espai urbà d’arribada al front de mar. De fet, es crearà una plaça nova que es vol que sigui punt de trobada ciutadana.

La Rambla 1880-1890. Autor: Josep Esplugas. Arxiu Històric de La Rambla.

Novetats de la nova Rambla

Hi haurà canvis molt evidents. El més clar, el paviment, que serà una de les novetats principals en aquest tram i en tota la futura Rambla. Ja no hi haurà més asfalt, i el nou paviment serà de peces de diferents formats de pedra natural, granit i pòrfir que cobrirà tot l’espai de l’eix, de manera que farà d’element unificador de façana a façana. Un altre canvi visible és que s’instal·laran més de 100 bancs, i l’enllumenat s’unificarà amb un únic disseny més simple i funcional.

Un passeig remodelat diverses vegades

La transformació que ara començarà és només una de les moltes que ha viscut la Rambla. Des que va passar de riera a carrer el 1440, el principal passeig de la capital s’ha reinventat constantment al servei de l’evolució de la ciutat. El traçat d’aquest tram icònic de Barcelona, de 1.235 metres de llargària, amplades variables segons el tram i geometria irregular,comença ara un nou cicle de transformació per tal de convertir-se en una via més verda i més pensada per al vianant.

Per tot plegat, us preguntem si esteu d’acord amb aquesta reforma de la Rambla, que canviarà substancialment el seu aspecte actual, o si per contra considereu que es perdrà l’essència d’aquest passeig.

PollMaker
Més notícies
Imatge virtual de la remodelalció de la Rambla a l'altura de Drassanes / Ajuntament de Barcelona
La reforma de la Rambla començarà l’últim trimestre de 2022
Notícia: La reforma de la Rambla començarà l’últim trimestre de 2022
Comparteix
Les obres s'iniciaran cap a setembre o octubre, a escassos mesos de la campanya electoral de les municipals
La setmana gastronòmica 'Tast a La Rambla' de Barcelona oferirà 38 propostes entre el 2 i el 6 de juny EP
La Rambla es converteix en paradís gastronòmic
Notícia: La Rambla es converteix en paradís gastronòmic
Comparteix
La setmana gastronòmica 'Tast a La Rambla' de Barcelona oferirà 38 propostes entre el 2 i el 6 de juny

Comentaris

  1. Icona del comentari de: en fi a juliol 20, 2022 | 09:17
    en fi juliol 20, 2022 | 09:17
    el problema, no és en si reformar la Rambla, el quit de la qüestió, és l'obsessió de la kolau, per fer obres, obres i més bres, a la fi del seu okupament, per continuar destrossant las ciutat
  2. Icona del comentari de: Julio a juliol 20, 2022 | 17:55
    Julio juliol 20, 2022 | 17:55
    - Fer fora els turistes - No als creuers - Enderrocar Colom - Pintar floretes a terra - Eliminar les guinguetes - L'arbrat d'ombra a l'estiu, molesta - Necessitat de dilapidar diners en coses inútils per no dedicar-los a ajudar en vivenda asequible. Em deixo alguna cosa, segur.
  3. Icona del comentari de: Engracia asensio a juliol 21, 2022 | 12:57
    Engracia asensio juliol 21, 2022 | 12:57
    Esta sra.que se deje de destrozar nuestra ciudad como si esto fuese su cortijo,kitandonos a los que vivimos y la mantenemos a ella y todo su sekito de chupipandi,la vida,que se vaya ya,que con tanto destrozo,tanta obra,y tantas comisiones que reparte entre sus colegas,fuera yaaa!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa