Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’última jugada de l’estafador de l’amor
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Nou Barris un home de 39 anys per estafar 70.000 euros a una dona discapacitada a qui va conèixer en una aplicació de cites. L’home, de nacionalitat espanyola, té diverses denúncies contra ell per estafes a dones amb qui simulava mantenir una relació sentimental per buidar-los els comptes bancaris.

El detingut, conegut com l’estafador de l’amor, va començar a mantenir una relació amb la víctima a l’octubre de l’any passat i es va guanyar la seva confiança. Primer li va començar a “demanar diners per resoldre qüestions personals importants”, segons explica la policia catalana, com ara una operació greu del seu pare o uns honoraris d’un advocat per recuperar una herència.

La denúncia d’una amiga

La investigació es va engegar quan una amiga de la víctima va denunciar als Mossos d’Esquadra que una companya de feina estava sent estafada. Després de mesos donant-li bona part dels seus estalvis i comprar-li una motocicleta de gran cilindrada amb un crèdit, l’amiga va començar a sospitar de l’home.

Gràcies a que els va donar el nom del presumpte estafador, la policia va poder consultar els seus antecedents i van comprovar que ja havia estat investigat i detingut per estafes similars a altres dones. Tot i les reticències inicials, la dona estafada finalment va denunciar els fets el passat mes de març. Després d’això la víctima i el seu entorn van començar a rebre amenaces.

Els Mossos d’Esquadra tenen constància de vuit detencions prèvies per estafes similars, la majoria entre el 2016 i el 2018. Sempre feia servir la mateixa tècnica: es guanyava la confiança de les víctimes per iniciar una relació sentimental i aviat començava a demanar-los diners inventant problemes personals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa