Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El destí del Camp Nou i l’Espai Barça, segons qui guanyi les eleccions
  • CA

Hi ha vegades que ens oblidem que el Barça, per la seva gran projecció internacional, és una entitat de Barcelona. I, a banda de la seva dimensió esportiva, també representa a la ciutat. Concretament, té la seu al carrer Arístides Maillol número 12, al barri de la Maternitat i Sant Ramon (Les Corts). Els 340.000.000 de culers que, segons els càlculs del club, hi ha al món tenen una segona casa al Camp Nou i, per tant, l’enorme impacte que té l’equip a nivell global també és molt rellevant per a la ciutat de Barcelona.

A les eleccions a la presidència del Barça, que diumenge 7 de març es disputen Víctor Font, Toni Freixa i Joan Laporta, s’ha parlat molt dels àmbits esportius i econòmics del club, però tots tres candidats també han incorporat un apartat especial als seus programes que fa referència a l’Espai Barça, la remodelació del Camp Nou i tota la seva rodalia, un salt endavant que fa anys que es projecta. Segons qui sigui el nou president del F.C. Barcelona, el destí d’aquest gran pol esportiu serà un o un altre. Fem un repàs a l’impacte que tindria cadascuna de les tres propostes a la ciutat de Barcelona.

Víctor Font

El líder de la candidatura de Sí al futur imagina un Espai Barça que sigui sostenible per al club i que, en cap cas, posi en perill la propietat de l’entitat que rau en mans dels socis. El Palau Blaugrana es faria de nou i el Camp Nou es remodelaria. Segons els seus càlculs, les obres començarien el 2022 i acabarien entre el 2024 i el 2025 i s’intentarien encabir en èpoques en les quals no es jugui a l’estadi, per no haver de desplaçar l’equip a un altre camp.

Per tant, es preveuen uns mesos d’estiu sorollosos per als veïns de Les Corts. Tanmateix, Font ha pensat en l’economia del barri i aposta per convertir l’Espai Barça en l’eix dinamitzador del districte. Vol convertir aquesta zona de la ciutat en una àrea “encara més atractiva als ulls del món”. El seu objectiu és que el Barça enforteixi el seu vincle amb els veïns del barri i amb tots els barcelonins.

Toni Freixa

El candidat de Fidels al Barça es presenta amb el projecte més continuista de tots tres respecte a la junta directiva de Josep Maria Bartomeu. Per tant, tot el que s’ha dit fins ara respecte a l’Espai Barça, Freixa ho compra. Amb això, guanya la facilitat de començar les obres tan aviat com sigui possible i això es tradueix en l’estiu del 2021. Ell sí que aposta obertament per fer la remodelació de l’estadi només en els mesos de vacances, que és quan el Barça no hi juga.

Les novetats que ofereix el projecte de Freixa són poques i no hi ha cap proposta revolucionària. Amb tot, calcula que entre el 2024 i el 2025 ja tindria les obres finalitzades. Això sí, és l’únic dels tres que assegura que l’estadi es continuarà dient Camp Nou i que no posarà els title rights en venda. Tampoc no farà cap referèndum als socis, ja que considera que el del 2014 encara té validesa.

Joan Laporta

L’expresident del club blaugrana, que es presenta de nou a unes eleccions amb la candidatura Estimem el Barça, ja hauria fet canvis a l’estadi des de fa més de deu anys. Durant la seva etapa, un projecte del prestigiós arquitecte Norman Foster estava presentat i preparat per tirar endavant. Tanmateix, la junta directiva de Sandro Rosell, quan va entrar a la presidència, ho va tirar tot enrere i va idear el que coneixem com Espai Barça.

Laporta ha insistit en diverses ocasions que, si guanya les eleccions, no governarà des del rancor, així que no farà el mateix que els seus predecessors i aprofitarà el projecte que ja està establert. Això sí, introduirà canvis substancials, com una aposta per la sostenibilitat per convertir el Camp Nou en líder en ecologia. És l’únic dels tres candidats que valora l’opció de portar l’equip a jugar a Montjuïc per accelerar en les obres de l’estadi, però, com que no ho considera una urgència, encara no ha posat terminis.

Programes comparats

Per fer més visuals les diferències i semblances dels tres programes sobre l’Espai Barça, aquesta infografia sintetitza les claus de cada candidatura.

Les propostes d’Espai Barça de Font, Freixa i Laporta

Comentaris

  1. Icona del comentari de: La Guineu sense Carasseta a març 05, 2021 | 12:25
    La Guineu sense Carasseta març 05, 2021 | 12:25
    Les cobertes tant de l¨estdi com del pavelló podrien ser fotovoltaiques i estalviarse la factura de la llum

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa