Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les escoles bressol públiques deixen sense plaça el 40% dels infants
  • CA

Novament, milers d’infants s’han quedat sense una plaça a l’escola bressol pública de la ciutat. En concret, enguany ha nestat 3.200 nens i nenes, després que es presentessin un 14% més de sol·licituds que el curs anterior, arribant a les 7.662. És a dir, un 40% de les sol·licituds han estat denegades. I és que hi havia 4.460 places vacants per al curs vinent. El regidor d’Educació, Pau Gonzàlez, reconeix que l’oferta no és suficient i que des de l’Ajuntament de Barcelona s’està treballant per ampliar-la.

Ecoles bressol en construcció

L’Ajuntament de Barcelona té previst inaugurar el curs 2023-2024 dues escoles bressol que ja s’estan construint, a Sant Martí de Provençals i la Teixonera– A banda també s’ha expropiat una finca al Carmel, per 822.000 euros, on també es farà una altra bressol, però no hi ha data encara.

Però a P3 també falten places. Més de 200 famílies s’han adherit a un manifest que, un curs més, alerta de la manca de places públiques de P3 -per a alumnes de tres anys- a Barcelona. “Temem quedar-nos sense plaça per als nostres fills/es als centres públics propers als nostres domicilis“, adverteixen els pares agrupats a la plataforma de famílies per la escola pública a Barcelona.

Pacte per reduir les ràtios a la bressol

Aquest passat mes d’abril, la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports va aprovar una proposició presentada pel grup municipal de Junts per Catalunya per establir un calendari i planificació per reduir les ràtios d’alumnes a les escoles bressol municipals. En concret, el consistori treballarà en la planificació per garantir seguir amb la millora de ràtios progressiva a totes les escoles bressol municipals, augmentant el nombre de professionals, com s’ha fet des del 2015, paral•lelament a seguir incrementant l’oferta de places i la cobertura de la demanda.

La xarxa d’Escoles Bressol Municipals compta amb 100 centres amb 8.553 places, cobrint entre el 60% i el 65% de les sol·licituds de matriculació presentades per les famílies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa