Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Escola 30 Passos pateix l’atac d’un grup negacionista d’ultradreta
  • CA

L’Escola 30 Passos, situada al barri de la Sagrera, i l’Associació de Famílies d’Alumnes 30 Passos, han denunciat en un comunicat difós a les xarxes socials que el centre educatiu ha estat víctima de les accions d’un grup negacionista i d’ultradreta. Uns fets que van passar aquest divendres, 18 de març, quan un grup de persones van organitzar una acció davant de l’escola per protestar contra les vacunes i l’ús de mascaretes dins dels centres, tal i com dicta la normativa anti-covid de la Generalitat. L’escola titlla els responsables de les accions de representar l’extrema dreta: “Aquest relat és més propi de l’extrema dreta que, sota el nostre punt de vista i majoritaràiment, es basa en arguments propers a la mentida i la demagògia per generar entre la ciutadania desinformació”.

El grup, autoanomenat Acciones BCN, va actuar “amb violència” i va increpar famílies i mestres, amb qui va “buscar l’enfrontament“, relata el centre en el comunicat, on també destaca que els manifestants van estar dues hores als entorns de l’escola. Durant aquest temps, afegeixen, “l’agressivitat i violència verbal cap a l’equip directiu, docents i algunes famílies, van anar en augment”. A més, expliquen que també va haver-hi comentaris “amb connotacions obertament antifeministes i d’incitació a l’odi pròpies d’un discurs radicalitzat”.

Per altra banda, el centre educatiu i les famílies alerten que un membre del grup de protestants va enregistrar l’acció i la va emetre a través de la plataforma Twitch, “vulnerant els drets dels infants”, que apareixien en alguns moments de la filmació.

L’escola, que reclama a les autoritats que no es tornin a produir fets com els patits aquest divendres, també remarca que estudia accions legals i preventives. Per tot plegat, l’escola demana “respecte, diàleg i empatia” a les administracions i els ciutadans per gesdtionar la pandèmia i alhora garantir una escola pública de qualitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa