Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Es pensen que som immunes?”: els zeladors protesten perquè l’Estat els considera de baix risc

Desenes de zeladors han fet una aturada i s’han manifestat a les portes de centres hospitalaris de la Vall d’Hebron de Barcelona i Doctor Josep Trueta de Girona per demanar al Ministeri de Sanitat que els deixi de considerar personal de “baix risc”. En el manifest que han llegit asseguren que tenen “el mateix risc d’exposició” davant la Covid-19 que el personal sanitari perquè quan traslladen els pacients els han de tocar. Afegeixen que són el col·lectiu que més es mou dins els centres “amb el risc que això comporta d’una possible propagació” del coronavirus.

Asseguren que a alguns els han negat mascaretes o fer-se la prova PCR pel motiu de ser considerats de baix risc. “Es pensen que som immunes?”, es pregunten. Exigeixen que els Serveis de prevenció revisin els protocols establerts pel col·lectiu de zeladors per poder fer la seva feina de forma segura com la resta del personal assistencial. Defensen que és un col·lectiu especialitzat i que la seva “eventual falta de coneixements no l’eximeix de la seva responsabilitat”.

No volem tornar a tenir companys ingressats a les UCI lluitant entre la vida i la mort… Alguns han guanyat la batalla però d’altres lamentablement l’han perdut”, exposen en el text que han llegit. “És necessària una revisió dels protocols, no deixem que això torni a passar”, han reblat. La protesta va partir de la plataforma ‘Reconocimiento para el Celador Ya’, que va convocar la concentració en 55 centres hospitalaris d’Espanya, entre els que hi havia els hospitals de la Vall d’Hebron, Josep Trueta de Girona i Viladecans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa