Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC vol descentralitzar el debat de l’habitatge i la contaminació als districtes
  • CA

El grup municipal d’ERC de Barcelona proposa descentralitzar el debat sobre les polítiques d’habitatge, emergència climàtica i joventut als deu districtes de la ciutat amb la creació d’un Consell de l’emergència climàtica, un Consell de l’Habitatge i un Consell de la Joventut a cada districte.

Els republicans, a través dels seus 46 consellers de districte, vol generar espais de debat “sincers entre ciutadania, teixit associatiu i veïnal i partits polítics” per donar resposta als reptes de la ciutat a través del diàleg i la coproducció de polítiques públiques, ha informat aquest dimecres en un comunicat.

Aquesta iniciativa d'”acció política simultània” es traslladarà a les juntes de portaveus dels deu districtes, i demanaran que la creació d’aquests tres consells –habitatge, joventut i emergència climática– s’afegeixin a la proposta de cartipàs, perquè hi hagi processos participatius i oberts a la ciutadania.

Aquests espais de debat, de caràcter estable, volen abordar de forma transversal les mesures a desplegar en la lluita contra la contaminació, i també volen donar espais de deliberació i presa de decisions als joves, que representen el 15% dels barcelonins.

En el cas de l’habitatge, ERC vol que el Consell de l’Habitatge en els districtes doni resposta als reptes que tenen els barris per la pujada dels preus, la manca d’oferta d’habitatge social, els desnonaments i la gentrificació, entre d’altres fenòmens relacionats amb aquest àmbit.

Més notícies
Collboni admet “converses informals” amb ERC sobre els pressupostos
Notícia: Collboni admet “converses informals” amb ERC sobre els pressupostos
Comparteix
Desvela el que serien els primers contactes entre socialistes i republicans per a l'aprovació dels comptes de l'Ajuntament
ERC critica el trasllat de l’Oficina de l’Habitatge de Ciutat Vella per la inseguretat
Notícia: ERC critica el trasllat de l’Oficina de l’Habitatge de Ciutat Vella per la inseguretat
Comparteix
L'Ajuntament defensa que el tancament s'ha fet per obres a la plaça on està ubicada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa