ERC vol descentralitzar el debat de l’habitatge i la contaminació als districtes

El grup municipal republicà proposa crear consells específic per a cada zona

El grup municipal d’ERC de Barcelona proposa descentralitzar el debat sobre les polítiques d’habitatge, emergència climàtica i joventut als deu districtes de la ciutat amb la creació d’un Consell de l’emergència climàtica, un Consell de l’Habitatge i un Consell de la Joventut a cada districte.

Els republicans, a través dels seus 46 consellers de districte, vol generar espais de debat “sincers entre ciutadania, teixit associatiu i veïnal i partits polítics” per donar resposta als reptes de la ciutat a través del diàleg i la coproducció de polítiques públiques, ha informat aquest dimecres en un comunicat.

Aquesta iniciativa d'”acció política simultània” es traslladarà a les juntes de portaveus dels deu districtes, i demanaran que la creació d’aquests tres consells –habitatge, joventut i emergència climática– s’afegeixin a la proposta de cartipàs, perquè hi hagi processos participatius i oberts a la ciutadania.

Aquests espais de debat, de caràcter estable, volen abordar de forma transversal les mesures a desplegar en la lluita contra la contaminació, i també volen donar espais de deliberació i presa de decisions als joves, que representen el 15% dels barcelonins.

En el cas de l’habitatge, ERC vol que el Consell de l’Habitatge en els districtes doni resposta als reptes que tenen els barris per la pujada dels preus, la manca d’oferta d’habitatge social, els desnonaments i la gentrificació, entre d’altres fenòmens relacionats amb aquest àmbit.

Més informació

Nou comentari