Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Enxampen una botiga de cadells amb 18 gossos morts i 3 malalts de coronavirus caní

El negoci de la venda de cadells de gos és, a vegades, un formiguer de males pràctiques i pràctiques il·legals. Aquesta mateixa setmana es va descobrir un nou cas de mala praxis a Nou Barris, on la Guàrdia Urbana i el departament de Gestió i Protecció dels Animals de l’Ajuntament van trobar-se una botiga amb diverses negligències. Entre les més destacades, es van descobrir 18 gossos morts en un congelador —sense que constessin en el llibre de registre de l’establiment— i es va detectar coronavirus caní a tres de les seves boxes.

La botiga d’animals està situada a Nou Barris, i es van trobar 30 cadells de gos. La meitat estava a la venda, 12 més estaven en quarentena i 2, hospitalitzats. Un altre, però, va haver d’ingressar hospitalitzat “a causa de les pèssimes condicions de salut que presentava”, informa la Guàrdia Urbana en un comunicat. A més, la intervenció policial va col·laborar perquè es retirés de la venda els afectats per coronavirus caní. Sobre els cadàvers trobats, s’han obert dues investigacions per determinar les causes de la mort de dos dels gossos.

La inspecció també va detectar que la majoria de gossos s’havien adquirit de manera irregular. “Arribaven a l’establiment sense la corresponent identificació i no complien el període de quarantena preceptiu”, indica el comunicat.

Pel que fa a la veterinària que treballava a la botiga, els serveis municipals van comprovar que no tenia el títol convalidat a l’estat espanyol i que no estava col·legiada. Això, a la pràctica, invalida algú per exercir o implantar microxips identificatius, a Catalunya. Tanmateix, allà la treballadora ho feia tot de manera habitual. Per tot plegat, l’Ajuntament ha obert diligències i farà seguiment de la botiga, insisteix el govern municipal. El 2020 es van interposar 81 denúncies per incompliment de les normes de benestar animal a Barcelona, i els dos primers mesos del 2021 ja se n’han presentat 11.

Nou comentari

Comparteix