Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Enxampen un lladre veterà intentant robar en un pis amb el vell mètode de la rafiografia
  • CA

De parelles de lladres n’hi ha de tota mena i ahir, per sorpresa, els Mossos d’Esquadra se’n va trobar una de curiosa en plena nit a l’Eixample. El principal executor tenia 63 anys, mentre que el que li feia la vigilància en tenia 28. El lladre veterà havia aconseguit forçar el portal d’un edifici amb un plàstic –semblant al que s’utilitza a les radiografies– i anava directe a fer la mateixa operació a un domicili del bloc quan un agent de paisà el va enxampar in fraganti.

Tot va començar quan els fura, els mossos que vesteixen de carrer per abordar situacions de delinqüència sense cridar l’atenció, circulaven en un cotxe sense logotipar pel carrer París poc abans de les 10 de la nit. Van detectar una actitud estranya a la porteria d’una finca. Hi havia dos homes. Un forçava el pany sacsejant-lo i introduint-hi un plàstic i l’altre, simplement, l’acompanyava. Poc després, el jove encara seguia fora. S’havia quedat vigilant. En canvi, l’expert a obrir portes ja havia enfilat cap a dins.

Tant és així que quan un dels agents de paisà va seguir-lo amb la mirada, des de fora, i el va trobar intentant forçar la porta d’un pis de l’entresòl que es podia veure des de l’exterior, informen fonts policials. Allà hi estava utilitzant la mateixa tècnica del plàstic fi.

El lladre de 63 anys, en notar la presència d’una altra persona observant-lo, va desistir en el seu objectiu i va fer mitja volta per marxar del bloc. Però ja era massa tard. Els policies es van identificar i van escorcollar els dos sospitosos –ambdós de nacionalitat espanyola.

Els van trobar plàstics com els que s’utilitzen per fer la tècnica de la radiografia, i objectes com un tornavís i tisores, que els podien utilitzar per forçar portes, segons fonts policials. Davant aquest resultat de l’escorcoll i el que havien observat els mossos, van quedar tots dos detinguts com a presumptes autors d’un robatori amb força.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa