Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Enxampen un avi que volia empenyorar un Picasso fals

Els Mossos d’Esquadra han denunciat un barceloní de 71 anys per intentar vendre i empenyorar un Picasso fals per 200.000 euros. A finals del 2019 la policia catalana va ser alertada que un empresari pretenia empenyorar l’obra d’art, falsament atribuïda a l’artista malagueny, a una entitat de finançament de la ciutat que ofereix préstecs pignorats.

El quadre és una imitació de Le Peintre i fins i tot “anava acompanyada d’un certificat d’autenticitat emès suposadament per la filla de l’artista”, segons han explicat els Mossos. També incloïa un contracte de compravenda, signat el 1994 per valor de 110 milions de pessetes (uns 660.000 euros) i diferents adhesius de galeries de Londres i París per donar més rellevància a la peça.

Consultes a París

Els investigadors van decidir contactar amb l’entitat parisenca Picasso Authentification, que s’encarrega de vetllar i protegir el llegat de Picasso, que va respondre de manera taxativa: l’obra és una falsa atribució i, per tant, el certificat no podia ser de la peça que intentaven empenyorar. El denunciat ja havia intentat vendre el quadre anteriorment, però el comprador també es va documentar i va descobrir que era fals.

Un cop requisada l’obra, els Mossos han pogut confirmar que es tracta d’una còpia d’un original de Picasso amb el mateix nom i any que havia estat impresa sobre tela i retocada amb pinzellades resseguint el dibuix inferior. També si li havien aplicat diversos processos artificials d’envelliment per donar més credibilitat a la peça.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa