Enxampen tres ‘mules’ que havien ingerit 399 paquets d’haixix

Han aterrat a l'aeroport del Prat procedents del Marroc amb més d'un quilo de droga cadascun

La Policia Nacional ha detingut tres persones a l’aeroport del Prat quan intentaven introduir haixix que havien amagat en el seu cos. Els arrestats havien ingerit entre tots un total de 399 paquets d’aquesta droga, que sumaven més d’un quilo per persona. L’objectiu que perseguien era introduir la substància a l’estat espanyol a través de Barcelona, després d’aterrar amb vols procedents del Marroc. En detectar-los, a partir de l’actitud sospitosa que presentaven en el contacte amb la policia per a la seva identificació prèvia a l’accés al país, els va arrestar.

Estan acusats de ser els presumptes autors d’un delicte contra la salut pública. Un dels detinguts és resident a Catalunya, mentre que els altres dos són veïns de Múrcia.El primer dels detinguts procedia de Tànger, una ruta calenta en ser de les més utilitzades pels narcotraficants per introduir droga a través de les denominades “mules”, és a dir, persones que la transporten amagada en el seu cos. Veí de Vilanova i la Geltrú (Garraf), el van identificar a la zona d’arribades internacional de la terminal T-1, amb una actitud excessivament nerviosa i sense poder justificar el motiu del seu viatge.

Els agents el van traslladar a la zona de radiologia de l’aeroport, on van comprovar que duia al seu organisme nombrosos cossos estranys que podrien ser droga. Per aquest motiu, el van traslladar a un hospital perquè expulsés els elements, concretament 127 cilindres perfectament envasats i precintats que contenien 1.396 grams d’haixix. Deu dies més tard es va localitzar dos passatgers més, un home i una dona veïns de Múrcia, procedents en aquest cas de Nador, i amb 48 hores de diferència entre l’un i l’altre. La seva actitud era esquiva i dubitativa, motiu que va encendre les alarmes entre els agents de policia. Van procedir a repetir el mateix procediment que amb el primer detingut, fet que va permetre trobar 100 paquets de petites dimensions amb 1.106 grams d’haixix en el cas de l’home, i 172 més amb 1.872 grams en el cas de la dona.

Nou comentari