El període de confinament ha comportat que els cossos policials hagin aguditzat les sospites sobre els vehicles que circulen per Barcelona, especialment per la possibilitat que s’hagin convertit en un mètode prioritari a l’hora de fer arribar drogues d’un lloc a un altre sense anar a peu per la ciutat. Primer es va saber que hi havia diversos repartidors de menjar que havien estat utilitzats com a camells, i ahir, sense anar més lluny, la Guàrdia Urbana de Barcelona va enxampar un home que viatjava en un taxi i que portava amagats 300 grams d’haixix. 

Els agents de la policia barcelonina van aturar el vehicle a la zona del passeig d’Isabel II amb Pla de Palau. En l’escorcoll al passatger van trobar la droga amagada –que es podria vendre per uns 3.000 euros– i van acabar detenint-lo per un delicte contra la salut pública, han confirmat fonts municipals a aquest diari. També el van denunciar per infringir el confinament. Després, va ser lliurat a la comissaria dels Mossos d’Esquadra a les Corts. 

Transportar droga amb motxilla de Glovo

Darrerament, els consumidors habituals de drogues s’han quedat sense poder accedir als seus punts de venda habituals. S’han tancat les associacions cannàbiques i s’ha complicat, també, el tràfic de drogues a peu de carrer o en pisos. Davant d’això, fonts dels Mossos d’Esquadra detallen que darrerament “s’ha identificat algunes persones que transportaven drogues i que suposadament treballaven per empreses de missatgeria”. Es tracta de riders de companyies com Glovo o Deliveroo. Molts d’ells asseguren que no tenen constància de què duen al paquet que transporten. 

Ara per ara, però, la policia catalana encara considera els fets com a “casos aïllats” i està investigant el fenomen. Normalment, asseguren fonts policials, es troben quantitats de droga petites. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa