Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Enxampen un piròman en sèrie que cremava comptadors de la llum amb pastilles de barbacoa
  • CA

Tornava a haver-hi una onada de comptadors de llum incendiats. Ja havia passat al 2018 i ara es repetia la mateixa història. Des de mitjans de setembre, algú deixava diversos comptadors de llum totalment cremats a edificis de la zona de Nou Barris i el voltant. I desapareixia. Quan la policia arribava, en alguns casos, arribava a trobar restes de pastilles com les que s’utilitzen a les barbacoes per encendre el foc fàcilment. El primer indici era la particular olor a combustible que deixen anar. Després, es trobaven les proves físiques d’alguna pastilla que no s’havia calcinat del tot. I això es repetia massa sovint. Gairebé cada dia apareixia un nou comptador de la llum incendiat. Se n’han comptat fins a 24 casos en poc més d’un mes.

Agents de la comissaria de Nou Barris van invesitgar la situació i van anar a petar al sospitós principal: un veí del districte, de nacionalitat espanyola, de 34 anys i que havia ingressat a presó dos anys abans per haver provocat uns incendis molts similars, també en comptadors de la llum. L’objectiu, després d’identificar-lo, era comprovar si podrien vincular-lo als fets.

Dit i fet. Va ser el passat dimecres quan, finalment, van acabar detenint-lo. El van enxampar quan acabava de cremar un exemplar més de la seva col·lecció particular de comptadors de la llum. Aquest era el d’un immoble de la Trinitat Vella, al districte de Sant Andreu. Quan el van interceptar, l’home portava un encenedor i les característiques pastilles amagades.

De moment, la policia informa que han aconseguit atribuir-li de manera clara l’autoria dos incendis, però que la investigació segueix oberta. La hipòtesi principal, però, és que és el mateix autor de la resta de comptadors de la llum cremats amb un modus operandi gairebé exacte en tots els casos. L’home ha passat avui a disposició judicial i el magistrat a càrrec del cas n’ha ordenat presó provisional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa