Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una enquesta de Quirónprevención mostra el risc de contagi associat a la baixa realització de tests
  • CA

Quironprevención, que ha desenvolupat i posat en marxa des de la declaració de l’estat d’alarma un programa d’informació, prevenció i diagnòstic per a vetllar per la seguretat i salut dels treballadors, ha advertit que una enquesta que ha realitzat a 160.000 empleats de diferents empreses ha evidenciat el risc de contagi associat a la baixa realització de test de detecció.

Entre les diferents iniciatives implementades, la companyia ha dut a terme avaluacions de salut de treballadors especialment sensibles a aquesta pandèmia i la seva classificació per a determinar si han estat contacte de casos possibles, probables o confirmats i proposar les accions d’aïllament corresponents.

També un seguiment de l’estat de salut dels treballadors, ja sigui mitjançant qüestionaris en l’app ‘Misalud’ o de manera activa amb trucades telefòniques de sanitaris i un seguiment de l’estat immunològic de la plantilla de les empreses, elaborant per a cada client la millor estratègia possible utilitzant les tècniques analítiques existents i creant una base de dades epidemiològics bàsics i de l’estat immunitari de la població treballadora per a la seva anàlisi i compartició amb l’autoritat sanitària.

L’entitat ha assenyalat que gràcies a aquestes actuacions i a la seva experiència en la col·laboració amb les empreses, Quirónprevención ha pogut a més desenvolupar una enquesta realitzada a més de 160.000 treballadors de diferents empreses, registrats en el portal web de Quirónprevención o a l’app ‘Misalud’, “l’anàlisi de la qual posa de manifest” la baixa taxa de test realitzats a persones amb simptomatologia i el consegüent risc de contagi associat per la falta de no detecció de positius en gent asimptomàtica o amb símptomes lleus que han estat confinades al costat de persones sense malaltia.

El 27,95% dels participants, 44.753 persones, assenyala haver tingut algun símptoma aparent relacionat amb la Covid-19. D’ells, el 18% ho ha associat a dolor muscular, mentre que el 9,63% ho ha fet a tos seca, el 6,48% a dificultat per a respirar i el 5,14% a la pèrdua d’olfacte, el 4,19% a la pèrdua de gust i el 3,64% a febre.

Quant a la via de contagi, més del 59% creuen haver-ho agafat en el lloc de feina, mentre que el 15,7% considera que pot haver estat a la llar i el 11,35% a través de cercles pròxims.

Del total d’enquestats, només el 3,23%, és a dir, 5.169 persones, han tingut accés a la realització de proves PCR, dada molt baixa si es compara amb el 27,95% de participants que han manifestat símptomes.

En relació al nombre de positius, ascendeix a 1.704 persones, un 32,97% de les persones a les quals sí s’han realitzat proves i un 1,06% del total de participants en l’enquesta. Extrapolant les dades al total de la mostra, haurien donat positiu en la malaltia gairebé 15.000 persones, la qual cosa representaria el 9,21 per cent del total d’enquestats, percentatge en línia amb els valors de gent que presenta anticossos positius per malaltia passada o malaltia encara aguda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa