Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ENQUESTA | Amb l’augment de contagis, fas teletreball al 100%?
  • CA

L’explosió de casos de la sisena onada del coronavirus trenca tots els rècords fins ara registrats a Barcelona i Catalunya. Malgrat l’elevat nombre de positius, molts d’ells reinfeccions de la Covid-19, les xifres de mortalitat no es poden comparar amb altres onades de la pandèmia, molt més mortíferes que ara. En la darrera setmana a Barcelona s’han infectat, de mitjana, més de 4.500 persones cada dia. Dilluns van ser 4.845, dimarts 4.645 i dimecres 3.681, segons l’Agència de Salut Pública de Barcelona. Pel que fa als del dijous, l’últim dia amb xifres oficials, no es poden tenir en compte a hores d’ara perquè cal esperar encara que, a poc a poc, les xifres es vagin consolidant i inserir al sistema informàtic. De fet, les dades d’aquesta setmana encara s’han d’acabar de registrar i que, per tant, encara podrien ser més elevades.

Abans d’aquesta setmana, l’última de l’any, el dia 24 ja es va batre aquest mateix rècord, amb 3.978 casos positius de Covid-19. Abans d’aquest mes cal tornar al 12 de juliol, per observar unes xifres similars, quan es van detectar 2.972 persones infectades per la Covid-19 a la capital, segons l’ASPB. Davant d’aquesta situació, una de les mesures que ha recomanat la Generalitat és el teletreball sempre que es pugui. Al país veí, a França, l’executiu del primer ministre, Jean Castex, ha imposat el teletreball obligatori de tres dies per setmana, sempre que sigui possible. A Catalunya en cap moment ha estat una obligació, sinó una recomanació.

Encara hi ha una part de la població catalana i barcelonina que no disposen ni de l’espai, ni de la tecnologia ni de la infraestructura per teletreballar. De fet, amb capacitat de fer-ho o sense, hi ha feines on és impossible dur a terme aquesta modalitat de feina. Un dels exemples més evidents són els treballs relacionats amb les cures o aquells en què s’atén directament al públic, com pugui ser un supermercat, un comerç o un restaurant.

SuperSurvey

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa