Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Endesa ofereix als ajuntaments pagar el 50% del deute dels clients vulnerables
  • CA

Endesa planteja acabar amb el deute dels clients en situació de vulnerabilitat finançant-ne el 50% juntament amb els ajuntaments. La meitat del deute el pagaria l’empresa i l’altra meitat les administracions locals. La companyia ha contactat amb els consistoris de les localitats amb, com a mínim cinc clients endeutats amb l’empresa i amb un total de deute de 10.000 euros com a mínim, segons fonts d’Endesa. En el cas de Barcelona, 3.790 clients deuen diners a l’empresa i el total arriba als gairebé tres milions d’euros.

L’oferta de la companyia ha arribat avui als ajuntaments. “Volem protegir de forma definitiva els clients en situació vulnerable”, indiquen des d’Endesa. La companyia elèctrica ha detectat gairebé 25.000 persones en situació vulnerable que deuen un total de 21 milions d’euros, segons dades de finals de juny difoses per Endesa. 

L’objectiu d’Endesa és acabar amb el deute i evitar la “interrupció de subministraments”. La companyia destina 15 milions d’euros a finançar el Bo Social, un descompte en la tarifa destinat a clients en situació de vulnerabilitat. Malgrat tot, només el 30% s’han beneficiat d’aquesta ajuda i segueixen tenint deutes amb la companyia. 

L’empresa també té mesures de protecció per evitar el tall d’electricitat a famílies amb fills menors de 16 anys, a persones en situació de dependència de grau dos o tres o amb una discapacitat igual o superior al 33%, segons recorda Endesa. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa