Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
En marxa l’enderroc d’un dels edificis olímpics construïts a peu de platja
  • CA

Barcelona comença aquesta setmana a acomiadar-se d’un dels edificis de l’època olímpica que encara resistien a peu de platja. L’Ajuntament va iniciar aquest dilluns els treballs d’enderroc de les instal·lacions ubicades a l’espigó de Bac de Roda, entre les platges de la Mar Bella i Nova Mar Bella de la capital catalana.

Després de dos anys tapiat pels greus estralls que hi va provocar el pas del temporal Gloria, aquest equipament que va acollir el mític restaurant Boo Beach Club ja ha començat a demolir-se i la previsió és que els treballs s’allarguin gairebé fins a finals d’any. Amb aquest enderroc, s’alliberarà un espai de prop de 537 m² a l’espigó de Bac de Roda.

Segons va informar el consistori barceloní a principis de setembre, els operaris procediran a la “desconstrucció ordenada i coordinada de l’edifici i posterior trasllat del material desconstruït pel seu tractament”, un fet que comportarà moviment de camions pesants al llarg de la sorra de la platja de la Mar Bella. Les casetes d’obra s’instal·laran de forma puntual al parc de cal·listènia adjacent per evitar possibles molèsties als banyistes.

Un edifici ‘olímpic’

Aquestes instal·lacions a peu de platja havien tingut usos de restaurant i es van construir amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona del 1992. La concessió per a la construcció i explotació d’aquest local va caducar el juny del 2019 i amb la situació d’emergència sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus el restaurant no va poder tornar a obrir.

Posteriorment, l’agost de 2020, es va produir un incendi a les instal·lacions, que ja es trobaven en una situació de “degradació molt important”, com a conseqüència del temporal Gloria de gener de 2020 que va afectar l’estructura de l’edifici i especialment la terrassa. La Direcció de Platges va procedir aleshores a netejar, tapiar l’edifici i senyalitzar l’entorn per evitar l’accés de les persones.

Per què s’ha d’enderrocar?

En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona va encarregar un estudi sobre la probabilitat d’afectació de temporals a l’edifici. Les conclusions de l’estudi indiquen una major afectació per temporals degut als efectes del canvi climàtic. En l’escenari de 2050, la probabilitat d’ultrapassament de l’espigó i possible afectació a l’edifici a causa dels temporals és 3 vegades superior a l’actual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa