Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Empresonat un lladre de collarets d’or després de ser perseguit amb moto pels Mossos
  • CA

Un avís immediat, testimonis precisos, agents dels Mossos d’Esquadra amb moto i un jutge àgil. Tots aquests elements s’han unit en una tempesta perfecte per poder detenir i enviar a la presó un presumpte lladre violent especialitzat a arrencar cadenes d’or del coll de les víctimes. Té 30 anys i la policia li atribueix almenys cinc robatoris comesos en dos mesos, però la clau per empresonar-lo ha sigut una estrebada que va cometre dimecres al carrer Sombrerers, al barri de la Ribera, al districte de Ciutat Vella.

Els fets es van desencadenar dimecres a primera hora de la tarda, quan la policia va ser alertada d’una estrenada. La víctima era una turista de 73 anys que passejava amb la seva filla. Un lladre li havia arrencat la cadena d’or i li havia causat lesions. Una testimoni també va aportar dades i la unitat de motoristes va sortir a buscar el sospitós per la zona. Aviat van trobar un home que encaixava amb la descripció i que perseguia un grup de possibles víctimes per a un nou robatori, segons expliquen fonts policials.

Els agents el van aturar, el van identificar i el van escorcollar. Duia dues cadenes d’or de les quals no podia justificar d’on les havia tret i allà mateix la policia va trobar un altre testimoni que havia seguit el sospitós després de l’estrebada.

A més a més, el jutge va prendre declaració a la víctima i la seva filla també immediatament, ja que eren turistes i havien de marxar al cap de pocs dies, de manera que hi havia el risc que no poguessin incriminar el detingut, que d’aquesta manera ha quedat identificat per les dues dones. 

Un cop examinades les dades policials, els Mossos van saber que el mateix home havia sigut quatre vegades més a Barcelona per robatoris amb violència, majoritàriament de cadenes d’or. En un dels casos, havia fet servir una pistola simulada per intimidar la víctima. A més a més, la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Barcelona, amb dades d’altres cossos policials, va comprovar que anteriorment acumulava antecedents penals similars fora de Catalunya. Amb tots aquests elements sobre la taula, el jutge va ordenar l’empresonament provisional de l’arrestat.

Més notícies
Els lladres que respectaven el descans de les víctimes
Notícia: Els lladres que respectaven el descans de les víctimes
Comparteix
Els Mossos detenen cinc joves acusats de robar en cases de Barcelona, l'Hospitalet i el Vallès Occidental
Mossos en el dispositiu iniciat aquest estiu per controlar la delinqüència al Port Olímpic / D.C.
Els robatoris violents a Barcelona pugen el triple que a Madrid
Notícia: Els robatoris violents a Barcelona pugen el triple que a Madrid
Comparteix
El percentatge d'increment el primer semestre és tres vegades més, segons el ministeri |Les xifres dels Mossos del juliol indiquen que continuen sense fre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa