MonPlaneta
El Col·legi de Veterinaris de Barcelona remarca la necessitat de “compromís ètic” en la recerca científica
  • CA

El Col·legi Oficinal de Veterinaris de Barcelona (COVB) insisteix en la necessitat de garantir “el compromís ètic” en la recerca científica. Coincidint amb el Dia Internacional de l’Animal de Laboratori, que se celebra el 24 d’abril, l’entitat ha condemnat la mala praxi del laboratori Vivotecnia de Madrid, investigada per presumpte maltractament animal. En aquest sentit, el col·legi defensa que s’ha de promoure la lluita a favor del benestar animal. Tal com ha defensat Ricard Parés, vicepresident del COVB, s’ha de reconèixer “la importància” que els animals han tingut per als avanços científics. “Gràcies a la seva contribució comptem amb trasplantaments d’òrgans reeixits i s’han aconseguit evitar diverses malalties”, ha subratllat. Paral·lelament, la junta de govern del col·legi ha condemnat de forma “categòrica” la mala praxi amb els animals de laboratori, recordant que és un incompliment “flagrant” de la Directiva 2010/63/UE, Reial decret 53/2013 d’1 de febrer i la normativa autonòmica de protecció animal.

Per això, Parés ha assenyalat que és “fonamental” que des de qualsevol àmbit científic s’apliquin sense dilació les conegudes 3R: “Reemplaçar, Reduir, Refinar”. Així, defensa que l’ús d’animals ha de reemplaçar-se, “sempre que sigui possible”, s’ha d’utilitzar el mínim nombre d’animals per a les recerques i s’ha de treballar de manera refinada per tal de “minimitzar” el sofriment dels animals i millorar “al màxim” les seves condicions de vida.

La cofundadora i presidenta del Comitè de Veterinaris per a la Protecció dels Animals del COVB, Helena Arce, coincideix amb aquest punt de vista. “El respecte cap als animals ens defineix com a societat i des del nostre col·lectiu condemnem qualsevol tipus de crueltat cap a ells”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa