Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els refugis climàtics es doblen per fer front a la calor fins al setembre

Barcelona dobla aquest estiu el nombre de refugis climàtics a la ciutat i n’amplia la disponibilitat durant tota la fase preventiva del Pla Calor, des del 15 de juny fins al 15 de setembre en diferents horaris, de matí, tarda o tot el dia. En total, són 162 espais que proporcionen confort tèrmic i estan dirigits especialment a les persones vulnerables a la calor, com ara nadons o persones grans. Poden ser interiors (temperatura de 26 graus) o exteriors (parcs i jardins amb presència elevada de verd urbà i fonts d’aigua).

Els espais escollits com a refugis climàtics són 46 parcs i jardins, 40 biblioteques, 34 equipaments de proximitat, 19 complexos esportius, 11 escoles, 9 museus i 2 equipaments ambientals, així com el Centre d’Urgències i Emergències Socials. Aquesta ampliació d’espais i disponibilitat ha permès garantir que el 37,5% de població tingui un refugi climàtic a cinc minuts a peu des de casa com a màxim (l’any 2020 era el 20%) i que el 87,6% es trobi a un màxim de 10 minuts (l’any 2020 era el 60,1%).

S’afegeixen escoles

Enguany s’han afegit a la xarxa d’espais les 11 escoles refugi climàtic que es van transformar l’estiu passat. Són les primeres 11 escoles refugi climàtic en funcionament a la ciutat on es van fer actuacions centrades a millorar el confort tèrmic del pati, amb més presència d’aigua, augment del verd, arbres i zones d’ombra verdes o bé cobertes, entre d’altres. La xarxa d’escoles refugi climàtic s’ampliarà de cara a l’any vinent i durant aquest estiu s’iniciaran actuacions en nou centres educatius més.

Durant aquests tres mesos, més enllà de l’activació de la Xarxa d’espais de refugi climàtic, els diferents serveis socials municipals incorporen sistemes d’alerta primerenca i protocols de comunicació específics per mirar de donar resposta a les situacions de vulnerabilitat sobrevinguda que es puguin produir a causa de la calor excessiva. Així doncs, per exemple, el Servei de Teleassistència Municipal efectua trucades informatives a les 90.000 persones usuàries per oferir consells i mesures de prevenció, de forma més intensiva a aquelles que presenten una vulnerabilitat més gran. En cas que es declari una onada de calor, el mateix servei activa un missatge de veu que reben automàticament totes les persones usuàries

Més notícies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa