Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els particulars, més homòfobs que racistes
  • CA

L’Observatori de les discriminacions que coordina el servei municipal de l’Oficina per la No Discriminació (OND) va detectar 411 casos el 2019, una xifra molt superior als 265 del 2018. El racisme i la xenofòbia són els més habituals amb un terç de les situacions globals, però en el cas de ciutadans particulars, és l’homofòbia la que genera més discriminació (84), per davant del racisme (56).

En canvi, entre els cossos de seguretat els casos de discriminació més habituals si són la raça i l’origen ètnic (33), mentre que pràcticament no són responsables de casos d’homofòbia (3). El paper de les empreses és força transversal i acumula desenes de denúncies per discriminació no només racisme(49) i homofòbia (24), sinó també per qüestions de llengua (23) i de diversitat funcional (29).

Quadre amb els casos de discriminació registrats per l’Observatori / Ajuntament

Un dels principals problemes que s’ha trobat l’equip redactor de l’estudi és l’escassa denúncia dels fets que es produeix sovint. “Malgrat els esforços que duen a terme les entitats i l’OND, la infradenúncia és encara una problemàtica que invisibilitza el fenomen a Barcelona”, expliquen fonts municipals. És molt habitual que les víctimes de la discriminació no ho denunciïn perquè ho han incorporat a la seva vida com una cosa habitual.

L’Observatori de les Discriminacions està format per 18 entitats de defensa de drets i que treballen en la lluita contra la discriminació i el servei municipal de l’Oficina per la No Discriminació (OND), que s’han coordinat per recopilar i analitzar les dades recollides, aprofundir en les problemàtiques i les estratègies per fer-hi front, així com els reptes que encara queden per endavant i recomanacions tant per a les administracions públiques com per a les entitats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa