Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els muntadors d’escenaris insisteixen des del carrer que la Fira vulnera el dret a vaga

Quatre dies després de començar la vaga, el Sindicat de Riggers, els muntadors dels elements aeris d’escenaris subcontractats per a Fira de Barcelona, no han tingut cap resposta per part de la institució. Demanen que la subrogació dels seus contractes formi part del plec de condicions del concurs per a les empreses que organitzin esdeveniments en les seves instal·lacions de Barcelona i L’Hospitalet. Això és el que ha assegurat un dels portaveus del Sindicat de Riggers, Isaac Flix, que ha avisat que “defensaran el dret a vaga” fins assolir els “dret mínims per treballar a gust i amb seguretat”. Prop d’un centenar de muntadors dels elements aeris dels escenaris s’han concentrat de nou aquest diumenge davant les oficines de Fira de Barcelona per demanar a la institució que “sigui” a negociar les seves demandes.

Amb la vaga convocada fins al 20 d’abril, el portaveu del Sindicat de Riggers ha subratllat que esdeveniments importants com el Mobile World Congress s’hi veuran afectats si no hi ha un acord per subrogar els contractes. Sobre la possibilitat que Fira de Barcelona contracti altres empreses, com ja ha passat amb el Sónar, per fer les tasques que fa UTE Rigging, l’empresa adjudicatària del servei a Fira de Barcelona, Flix ha assegurat que seria “molt costós” portar treballadors de fora de Barcelona per a cada esdeveniment.

“Els que coneixem com treballar a Barcelona som nosaltres”, ha reivindicat el portaveu dels riggers, que ha defensat que entre els vaguistes hi ha persones que fa 30 anys que ofereixen un servei “impecable” als esdeveniments que se celebren a la ciutat. A més, ha insistit que Fira de Barcelona està vulnerant el seu dret a vaga per contractar una altra empresa per fer les seves funcions. 

“És un acte molt greu que no ens afecta només a nosaltres, sinó als drets laborals de tots els ciutadans”, ha dit. Per Flix, la vaga de riggers és un “moment històric” per acabar amb la “precarietat al sector” i aconseguir uns “drets mínims” en el treball. 

Fira de Barcelona admet converses amb els ‘riggers’

Fonts de Fira de Barcelona han assegurat que han tingut converses amb els advocats que assessoren els muntadors, malgrat que per ara no contemplen seure a negociar amb ells, tal com demanen els vaguistes. A més, les mateixes fonts de la institució han reiterat que el contracte amb UTE Rigging preveu poder contractar altres empreses si aquesta no pot oferir el servei i que, per tant, no s’està vulnerant el dret a vaga dels treballadors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa