Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos van identificar els atacants d’una carpa de la selecció espanyola perquè els coneixien

Els Mossos d’Esquadra de la Comissaria d’Informació que van investigar els atacants de la carpa de la selecció espanyola el juny del 2016 a Barcelona han assegurat aquest dimecres durant el judici que van reconèixer els acusats a través dels vídeos gravats per testimonis dels fets perquè ja coneixien els autors prèviament, en haver-los identificat entremig de membres de la penya radical Desperdicis de la Unió Esportiva Sant Andreu. La identificació inicial la van corroborar per la roba i tatuatges que duien i que van contrastar amb fotos extretes de Facebook. No obstant, han admès que només una víctima va reconèixer en fotografies un dels cinc acusats.

El judici per l’atac a la carpa de la plataforma ”Barcelona con la Selección” va acabar amb tres aficionats ferits i un judici que està en marxa des d’aquest dilluns. Els cinc acusats, presumptes red skins independentistes, però, van declarar-se innocents i van negar el vincle amb les agrupacions a les quals se’ls vincula. Així i tot, la fiscalia demana fins a tres anys de presó per delictes de lesions, danys contra la integritat i moral i l’exercici dels drets fonamentals, amenaces, furts i pertinença a grup criminal per formar part del col·lectiu Desperdicis.

Identificacions per imatges

Tant el cap de la investigació, com el sergent especialitzat en grups radicals i un altre mosso que ha fet un informe sobre la penya Desperdicis han explicat durant la tercera sessió del judici que les imatges que circulaven per internet de l’atac, i que a ells també els van arribar a través de la plataforma ‘Barcelona con la selección’, els van permetre identificar de forma bastant ràpida almenys dos dels atacants, a qui coneixien per haver-los vist diverses vegades amb el grup Desperdicis. Un tercer acusat, el que va arribar més tard a la carpa en cotxe, va ser identificat a través de la matrícula, i els altres dos van ser identificats gràcies a la investigació policial de l’entorn dels sospitosos i dels Desperdicis.

Tot i que les defenses insisteixen que no hi ha prou proves per demostrar que fossin ells els autors de l’agressió, els investigadors estan convençuts de l’autoria, que haurien ratificat amb evidències complementàries com la roba o tatuatges. A més, els vídeos quadren amb la descripció que van fer les víctimes sobre els autors, que anaven amb dessuadores i mig tapats, tot i ser el mes de juny. Malgrat això, cap de les víctimes o testimonis dels fets van poder identificar els acusats en les fotografies que els va mostrar la policia, excepte una víctima que va reconèixer l’acusat que va arribar en cotxe al lloc dels fets.

Els agents també han explicat que els acusats formaven part en aquell moment dels Desperdicis i eren ‘red-skins’, i que l’atac, com altres incidents provocats per ells, va ser per l’espanyolisme dels membres de la plataforma a favor de la selecció estatal.

Aquest dijous es preveu la visualització de les imatges i la declaració de testimonis de les defenses i divendres es faran els informes finals i el judici quedarà vist per sentència.

Més notícies

Càrregues i detencions en la protesta contra la carpa de Vox a Sant Andreu

Notícia: Càrregues i detencions en la protesta contra la carpa de Vox a Sant Andreu
Comparteix
Mossos ha detingut tres manifestants per desordre públic i atemptat contra l'autoritat
Notícia: Càrregues i detencions en la protesta contra la carpa de Vox a Sant Andreu - Mobile

Passen a disposició judicial dos detinguts durant la protesta contra la carpa de Vox

Notícia: Passen a disposició judicial dos detinguts durant la protesta contra la carpa de Vox
Comparteix
Se'ls acusa d'un presumpte delicte de desordre públic i atemptat contra l'autoritat
Notícia: Passen a disposició judicial dos detinguts durant la protesta contra la carpa de Vox - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa