Tres detinguts per un homicidi ocorregut fa 12 anys a Barcelona

Van trobar la víctima a casa seva lligada de peus i mans i amb signes de violència

La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d’Esquadra ha detingut tres persones de nacionalitat xilena com a presumptes autors d’un homicidi que va tenir lloc a Barcelona fa 12 anys. Els fets es remunten a l’octubre del 2007, quan el cadàver d’un home va aparèixer en un pis de Sants amb signes de violència. La víctima estava lligada de mans i peus, emmordassada i amb els ulls tapats amb cinta americana i signes d’haver estat colpejat. El domicili estava regirat i els lladres s’havien endut els diners i les joies que hi havia.

La Unitat Central d’Homicidis, que investiga casos antics i no resolts, van començar a explorar noves vies per resoldre el cas, que està sota tutela del Jutjat d’Instrucció 16 de Barcelona. Per fer-ho, s’ha ampliat el focus de la investigació i s’han pogut relacionar fets aparentment inconnexos però que presentaven nombroses coincidències amb aquest cas. També es va estudiar el cercle d’amistats de la víctima.

Un escorcoll que ho va canviar tot

Amb el temps, els investigadors van constatar que els autors de l’homicidi formaven part d’una banda especialitzada en cometre robatoris violents a bona part de Catalunya amb un modus operandi molt professional i molt violent, segons els Mossos. Els passat divendres la UCH va dur a terme un dispositiu que va permetre detenir els tres homes, d’entre 35 i 60 anys, i es va escorcollar el domicili d’un d’ells a Cambrils.

Al pis es va trobar una arma detonadora, cinta americana i armes blanques, així com diversos estris que habitualment es fan servir per entrar a domicilis, com plàstics tipus radiografies per obrir portes. Aquests elements eren coincidents amb els que es van fer servir en el robatori i homicidi investigat el 2007. Els detinguts han passat a disposició judicial i el jutge ha decretat presó per a dos d’ells.

Més informació

Nou comentari