Els Mossos reforcen les mesures antiterroristes per Setmana Santa i el 28-A

El nivell d'alerta es manté al nivell 4 en una escala de 5 des de fa quatre anys i els dispositius es reforcen en dates assenyalades

Reforç de les mesures antiterroristes aquests dies a Barcelona amb motiu de la Setmana Santa i la campanya electoral per al 28-A. És, tanmateix, un reforç que ja s’ha de considerar rutinari.

Segons fonts dels Mossos d’Esquadra consultades pel TOT Barcelona, el nivell d’alerta es manté en 4, en una escala de 5 nivells, com està des de fa quatre anys, arran dels atemptats a París, primer a la redacció del setmanari satíric Charlie Hebdo i després a la sala de festes Bataclan.  

Tot i així, en moments en què es preveu un increment de l’afluència de visitants a la ciutat, com és el cas de les vacances de Setmana Santa, el dispositiu es reforça sistemàticament –i també en funció de les dades proporcionades pels serveis d’informació policials– en els punts més vulnerables. Igual com es fa, per exemple, durant els dies del Mobile World Congress.

Aquesta vegada, coincideix que hi ha una campanya electoral en marxa, que també exigeix per sistema extremar la vigilància. Això no implica, però, que hi hagi una alerta específica com va passar per Nadal, moment en què el consolat dels Estats Units va llançar un avís als seus ciutadans perquè extremessin les precaucions si venien a Barcelona.

Més informació

Nou comentari