Els Mossos desarticulen una banda de lladres que robava amb la tècnica de l’abraçada

Els Mossos han detingut 15 persones que feien servir la tàctica 'mimosa' per robar a persones vulnerables

Els Mossos d’Esquadra han detingut 15 persones d’entre 16 i 26 anys de nacionalitat romanesa que havien comès presumptament 18 furts a Barcelona i altres localitats. El grup de lladres actuava utilitzant la tècnica de l’abraçada o de mimoses, que consisteix a apropar-se a una persona que veien vulnerable, especialment gent gran, i començaven una conversa demanant una direcció o preguntant qualsevol altra cosa. Quan havien generat confiança mostraven l’agraïment amb una abraçada, moment en què aprofitaven per robar joies o rellotges.

El 12 de desembre la policia va efectuar cinc entrades a domicilis a Barcelona i Badalona i van detenir vuit homes i set dones, una d’elles menor d’edat. Tots els majors d’edat van ingressar a presó dos dies després i la Fiscalia de menors va decretar l’ingrés en un centre de reforma per a la menor. Els Mossos també van intervenir 3.000 euros en efectiu i 95 peces d’or, entre les quals hi havia anells, collarets i arracades, i 11 rellotges. 

Els arrestats actuaven en grups de dos o quatre persones i canviaven de lloc cada dia. A més de la ciutat de Barcelona, robaven a municipis del Vallès Oriental, Osona, Vallès Oriental, Garraf i Baix Llobregat.

Més informació

Nou comentari