Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desallotjament exprés d’un local ocupat per la xarxa d’aliments del Poble-sec
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat un local ocupat pel Comitè Revolucionari d’Aliments del Poble-sec, una xarxa veïnal que es dedica ajudar a les famílies més vulnerables del barri. Segons ha denunciat el Sindicat de Barri del Poble-sec, l’establiment de la plaça Santa Madrona és propietat del fons internacional Cerberus i es va ocupar fa una setmana perquè portava temps buit.

Per la seva banda, la policia catalana ha explicat al TOT Barcelona que el local es va ocupar dissabte a la tarda “en el transcurs d’una concentració no comunicada” i que el desallotjament, que s’ha executat “sense incidents”, s’ha fet en resposta a una denúncia de la propietat interposada dissabte al vespre.

Sense ordre judicial

Fonts policials han assegurat que els Mossos estaven presents durant la manifestació i que van presenciar els fets, però van “decidir no actuar” a l’espera de rebre la denúncia. Fins a vuit furgonetes dels antiavalots de l’ARRO s’han desplaçat fins a la Santa Madrona i han executat el desallotjament per “delicte flagrant”.

Les entitats del barri consideren que el desplegament policial ha estat desproporcionat i que, amb la seva actuació, els Mossos estan “boicotejant la lluita veïnal”. La xarxa d’aliments del barri es va posar en marxa durant el confinament per ajudar les persones més afectades per la pandèmia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa