Efectius dels Mossos d’Esquadra estan desallotjant l’edifici ocupat del carrer de la Unió número 7, al barri del Raval de Barcelona, des de les 8 del matí, segons han indicat fonts del cos que han puntualitzat que actuen per ordre judicial.

Es dona la circumstància, que l’immoble, que està ocupat des de fa mesos, està just davant del Liceu i just darrere de la seu de la Guàrdia Urbana de Ciutat Vella, que fa cantonada entre el carrer Unió i la Rambla. El pati d’illa de l’edifici ocupat, per tant, és el mateix que el de la policia local.

 

Al maig, el sindicat de la Guàrdia Urbana CSIF va denunciar el comportament dels okupes de l’edifici, dels quas assegurava que llançaven objectes, els increpaven i havien arribat a colar-se al pati de l’edifici policial saltant el mur que separa les dues finques, el que es veu en aquesta fotografia.

El mur que separa el pati de la seu de la Guàrdia Urbana a Ciutat Vella de l'edifici ocupat del carrer Unió, 7 / Cedida

El mur que separa el pati de la seu de la Guàrdia Urbana a Ciutat Vella de l’edifici ocupat del carrer Unió, 7 / CSIF

Segons el sindicat, la situació provocava inseguretat per als mateixos policies, ja que a l’edifici hi havia “delinqüents amb antecedents policials” amb els quals els agents “han de tractar” habitualment i que, per tant, mantenen relacions “hostils” amb la policia. Amb aquests arguments, el CSIF demanava a l’Ajuntament que es plantegi el trasllat de la comissaria, ja que situacions com aquesta, segons el sindicat, posen en evidència la vulnerabilitat d’aquesta comissaria, especialment en una època de alerta terrorista màxima.

Mig milió per cada pis

Abans de ser ocupats, aquests pisos estaven a la venda per entre 430.000 euros i 586.000, amb variacions segons la planta en què es troba cadascun i la superfície que ocupa. L’anunci encara es pot trobar al portal idealista.com, que actualment el té “desactivat”, però permet veure com són per dins i el preu que se’n demanava. La finca feia poc que s’havia rehabilitat. És de suposae que un cop hagin desallotjat els okupes, els propietaris, un fons d’inversió els tornaran a posar a la venda.

L'anunci d'Idealista.com quan intentava vendre els pisos del carrer Unió, 7, ara okupats i en desallotjament

 

Nou comentari