Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els jardins de la Reina Victòria Eugènia volen tornar a ser noucentistes
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona prepara un projecte de millora i rehabilitació dels jardins de la Reina Victòria Eugènia, situats en la calçada central de la Gran Via entre la Rambla de Catalunya i el passeig de Gràcia. En un comunicat aquest dijous, el consistori ha explicat que l’objectiu és recuperar l’esperit dels jardins originals d’estil noucentista, que considera que s’ha “desdibuixat” amb infraestructures com la boca del metro i diferents escultures d’art.

Així mateix, es busca retre homenatge al que fos director de servei de Parcs Públics i Arbrat de l’Ajuntament entre 1917 i 1937 i a la seva concepció del lloc com un espai verd longitudinal que, sense interferir en la circulació, oferís “un espai de proximitat”. També es preveu una ampliació i millora del pas de vianants sobre la directriu del passeig de Gràcia, amb un flux de vianants molt important, la qual cosa implicarà el desplaçament de l’escultura del Llibre. L’actuació estendrà els parterres laterals cap al costat del passeig de Gràcia i inclourà nous parterres enjardinats en els quatre punts on ara estan interromputs —antics passos de vianants.

El consistori projecta substituir l’enllumenat públic actual per noves columnes amb il·luminació a dues altures, per a la calçada i l’espai central dels vianants, i s’afegirà una columna nova en el costat de la rambla Catalunya i dues columnes més en el passeig de Gràcia.

En relació als elements de mobiliari urbà, es preveu la seva restauració pel seu valor patrimonial, i també es contempla mantenir l’estació de Bicing existent, en una actuació que es preveu que comenci al juliol i duri cinc mesos, amb un pressupost de 891.852,42 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa