Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els hospitals barcelonins tripliquen els ingressats per Covid en un mes
  • CA

El 16 de desembre de 2021, els hospitals barcelonins teninen un total de 152 pacients ingressats diagnosticats de Covid-19. Un mes després, la xifra s’enlaira fins els 440, el que representa un increment setmanal del 25 %, amb 87 pacients més.

A tot Catalunya, els ingressats a dia 15 de gener ascendeixen a 2.405. El pic més alt d’ingressats a Barcelona es va registar el 26 de juliol, quan hi havia 571 pacients. I el moment més baix va ser el 27 d’octubre amb només 54 ingressats, segons dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i del Departament de Salut de la Generalitat.

Segons les darreres dades, els crítics ingressats per covid a les UCI de Barcelona, tant públiques com privades, s’incrementen des de mitjans de novembre i han fet un salt important a partir de les festes de Nadal. Del total d’ingressats,179 són crítics. Comparat amb la situació d’una setmana enrere, aquests registres suposen un pujada del 10 %. El pic de la cinquena onada va deixar 221 pacients greus, i va ser el 7 d’agost. Per contra el moment més baix de crítics ingressats es va registrar el 17 de novembre amb només 20 pacients en aquesta classificació.

Una infermera administra una vacuna / CAM

Pel que fa al nombre de defuncions, les xifres evidencien que la variant òmicron és molt més inofensiva que altres variants, tot i la seva gravetat. A Barcelona, entre el 10 i el 13 de gener s’han registrat 24 morts per Covid. De mitjana, cada dia de gener, moren sis persones a Barcelona. Molt lluny del gran pic de mortalitat registrat entre el 30 de març i el 5 d’abril del 2020, just quan esclatava la panèmia. Aleshores a Barcelona van morir 863 persones.

En total, s’han registrat des de l’inici de la pandèmia 7.521 defuncions per coronavirus a Barcelona, de les quals, un 20% han estat en residències de gent gran, el 69% en hospitals, el 6% a casa i el 5% restant no s’han pogut classificar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa