Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els hospitals barcelonins tripliquen els ingressats per Covid en un mes

El 16 de desembre de 2021, els hospitals barcelonins teninen un total de 152 pacients ingressats diagnosticats de Covid-19. Un mes després, la xifra s’enlaira fins els 440, el que representa un increment setmanal del 25 %, amb 87 pacients més.

A tot Catalunya, els ingressats a dia 15 de gener ascendeixen a 2.405. El pic més alt d’ingressats a Barcelona es va registar el 26 de juliol, quan hi havia 571 pacients. I el moment més baix va ser el 27 d’octubre amb només 54 ingressats, segons dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i del Departament de Salut de la Generalitat.

Segons les darreres dades, els crítics ingressats per covid a les UCI de Barcelona, tant públiques com privades, s’incrementen des de mitjans de novembre i han fet un salt important a partir de les festes de Nadal. Del total d’ingressats,179 són crítics. Comparat amb la situació d’una setmana enrere, aquests registres suposen un pujada del 10 %. El pic de la cinquena onada va deixar 221 pacients greus, i va ser el 7 d’agost. Per contra el moment més baix de crítics ingressats es va registrar el 17 de novembre amb només 20 pacients en aquesta classificació.

Una infermera administra una vacuna / CAM

Pel que fa al nombre de defuncions, les xifres evidencien que la variant òmicron és molt més inofensiva que altres variants, tot i la seva gravetat. A Barcelona, entre el 10 i el 13 de gener s’han registrat 24 morts per Covid. De mitjana, cada dia de gener, moren sis persones a Barcelona. Molt lluny del gran pic de mortalitat registrat entre el 30 de març i el 5 d’abril del 2020, just quan esclatava la panèmia. Aleshores a Barcelona van morir 863 persones.

En total, s’han registrat des de l’inici de la pandèmia 7.521 defuncions per coronavirus a Barcelona, de les quals, un 20% han estat en residències de gent gran, el 69% en hospitals, el 6% a casa i el 5% restant no s’han pogut classificar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa