Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Encants porten als jutjats un nou tancament “injust”
  • CA

Un recurs contenciós administratiu intentarà revertir el tancament del mercat dels Encants Vells decretat en el marc de les noves restriccions per frenar la pandèmia. Tal com ha avançat el president de l’associació de comerciants dels Encants Vells, José Nebot, al TOT Barcelona, divendres a la nit es va iniciar l’acció judicial, que sol·licita la reobertura “immediata” de les instal·lacions com a mesura cautelaríssima. Es tracta del segon recurs judicial que presenten els comerciants contra l’Ajuntament de Barcelona, després que a principis d’any s’oposessin a l’augment de la taxa de mercats, tal com va explicar aquest diari.

“Aquesta acció ens sembla injusta però no volem que se’ns consideri insolidaris, ja que estem al 100% amb la necessitat d’adpotar mesures i creiem que són molt necessàries”, afirma Nebot. El mercat és municipal i el tancament obligatori dels centres comercials obligat per les noves limitacions per aturar la segona onada de la Covid-19 l’ha afectat també. “No som un centre comercial o similar, som un mercat municipal”, es queixa.

Els impulsors del recurs lamenten que són l’únic mercat municipal que tanca per les noves prohibicions. “Disposem d’unes mesures molt estrictes que varien en funció de l’evolució de la pandèmia, totes elles aprovades pel Procicat [Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya]. Disposàvem de control d’aforament, reforç de vigilància, obligatorietat de l’ús de la mascareta amb rigorós control per part del nostre personal de seguretat i gel hidroalcohòlic oblagitari i vigilat per accedir, reducció dràstica d’accessos, reducció d’oferta, etc.”, apunta el president de l’associació de comerciants dels Encants Vells.

“Aquest tancament injustificat que l’Ajuntament ha acordat per la via de fet, sense resolució expressa, i en contra del criteri aplicat a tota la resta de mercats, és insostenible”, avisa Nebot. En la mateixa línia, adverteix de l’impacte econòmic del tancament. “Si ja ens és molt difícil subsistir a les microempreses familiars com nosaltres, imagina amb l’actual situació, amb totes les limitacions que comporten les extrictes mesures de protecció imposades”, ressalta.

Més notícies
Trànsit a la ronda de Dalt, una de les vies exemptes de les restriccions de la ZBE / Jordi Play
Nou embat judicial contra la Zona de Baixes Emissions
Notícia: Nou embat judicial contra la Zona de Baixes Emissions
Comparteix
L'associació Plataforma d'Afectats per les Restriccions Circulatòries presenta una demanda al TSJC
La protesta veïnal per evitar el desnonament d'una família amb tres menors a Ciutat Meridiana / Cedida
El TSJC contradiu l’Ajuntament i assegura que li va notificar el desnonament de Ciutat Meridiana
Notícia: El TSJC contradiu l’Ajuntament i assegura que li va notificar el desnonament de Ciutat Meridiana
Comparteix
Era la quarta vegada que el jutjat intentava el llançament

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa