Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els 18 barris on la Covid-19 encara es transmet massa ràpid
  • CA

Tot i que la Covid-19 afluixa des de fa dies a Barcelona, la pressió hospitalària i la taxa de transmissió superior a 1 en alguns barris segueixen preocupant. A la capital catalana hi ha 18 barris on la taxa de transmissió, també coneguda com a Rt, és superior a 1. La taxa mesura el nombre de persones a qui contagia cada positiu per coronavirus, i la pandèmia no es pot considerar controlada fins que la Rt estigui per sota d’1.

Dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), del Consorci Sanitari de Barcelona, mostren les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) on la taxa és massa elevada. El mapa on apareixen les xifres divideix la ciutat en ABS. Aquestes àrees inclouen, en alguns casos, més d’un barri. Per tant, el fet que una ABS tingui una Rt superior a 1 suposa, en ocasions, que diversos barris estiguin per sobre d’1.

El barri que té una taxa de transmissió major actualment a la capital catalana és la Dreta de l’Eixample, al districte de l’Eixample, amb una Rt d’1,47. Al mateix districte es troba l’Antiga Esquerra de l’Eixample, que també té una taxa massa elevada, d’1,04.

Mapa de la taxa de transmissió per ABS a Barcelona / ASPB

Sarrià-Sant Gervasi té dos barris amb una taxa superior a 1. Un d’ells, Sarrià, és el segon barri amb una Rt més elevada a Barcelona, amb 1,28. Vallvidrera, Tibidabo i les Planes té una taxa d’1,09. Sants-Montjuïc també compta amb diversos barris amb una velocitat de transmissió massa gran, com són Marina de Prat Vermell –1,15–, Marina de Port –1,21– i Font de la Guatlla –1,12–.

Pel que fa a Horta-Guinardó, els barris de Sant Genís dels Agudells, Horta i Montbau tenen Rts superiors a 1. Els tres barris formen una sola ABS que té una taxa d’1,03. A Nou Barris Roquetes té una Rt d’1,18 i Porta d’1. A Gràcia tant Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, amb 1,05, com la Salut, amb 1,04, tenen una taxa massa elevada. Al districte de les Corts el barri de les Corts té una Rt d’1,02.

Finalment, a Sant Martí els barris de Vila Olímpica del Poblenou, Parc i la Llacuna del Poblenou i Poblenou, que formen part d’una sola àrea de salut bàsica, tenen una taxa d’1,01.

Més notícies
Gent gran passejant amb mascareta, durant la segona onada de contagis / Jordi Play
La pressió hospitalària entela la bona evolució de la pandèmia a Barcelona
Notícia: La pressió hospitalària entela la bona evolució de la pandèmia a Barcelona
Comparteix
Els indicadors epidemiològics milloren des de l’entrada en vigor de les restriccions
Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra patrullant a Barcelona / CME
Una festa en un pis de l’Eixample acaba amb 15 persones denunciades
Notícia: Una festa en un pis de l’Eixample acaba amb 15 persones denunciades
Comparteix
Els Mossos han obert diligències per una trobada en un pis aquest cap de setmana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa