Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Eleven a dos anys la condemna a un bomber que va gravar companyes nues
  • CA

L’Audiència de Barcelona ha elevat de quatre mesos a dos anys la pena de presó per a un bomber que va ocultar càmeres al vestuari de dones i va gravar les seves companyes nues. En la sentència, a la qual ha tingut accés Europa Press, els magistrats estimen en part el recurs de les bomberes afectades, al qual es va adherir la Fiscalia, en considerar-lo culpable de tres delictes de revelació de secrets.

La secció 6 de l’Audiència de Barcelona també li imposa una ordre d’allunyament durant dos anys de les bomberes a qui va gravar. Després de conèixer la sentència, les bomberes afectades han celebrat en un tuit el canvi en la sentència després que, segons elles, el primer jutge les va acusar d'”obstruccionistes”.

En aquest sentit, els magistrats afirmen que en la primera sentència hi ha al·lusions i actuacions que han constatat al llarg del judici que “no reflecteixen assossec i distància per les intervencions que es fan”. Al juliol, el Jutjat Penal 19 de Barcelona va condemnar al bomber per aquesta causa, en la qual també està personat com a acusació particular l’Ajuntament de Barcelona.

Tres mesos de gravacions

Els fets van tenir lloc entre juliol i setembre de 2015 al parc de Bombers de Barcelona a Sant Andreu, quan l’home va instal·lar una microcàmera sota un dels rentamans del vestuari de dones, “aprofitant-se de la seva condició” de treballador. El dispositiu va ser trobat de manera casual per una de les bomberes i en la seva targeta de memòria es van trobar 13 arxius en els quals es veia a les tres denunciants traient-se la roba, eixugant-se el cos; i en algunes se les pot veure en roba interior i en altres nues o seminues.

Així mateix, en aquests arxius pot apreciar-se, fins a tres ocasions, la imatge del mateix acusat orientant la zona focal de la càmera, i en un dels arxius també apareix el rostre de l’acusat. Al setembre, l’acusat va enviar un missatge a la bombera que va descobrir la microcàmera demanant perdó per no acceptar que va ser “el culpable” i demanant-li quedar per a donar-li una explicació i disculpar-se.

“Mai havia fet una estupidesa tan gran, juro que mai més faré res dolent. En el fons no sóc mala persona encara que ho hagi estat últimament”, va afirmar en un altre missatge que li va enviar minuts després.

Demanen inhabilitar-lo

El grup ‘Bomberes per la dignitat de la dona’, que fa costat a les afectades, s’ha mostrat satisfet per les rectificacions respecte a la primera sentència, però asseguren que la seva lluita “no acaba aquí”, perquè volen que casos com aquests no es repeteixin mai més, han expressat en un tuit. En un altre missatge han afegit que la sentència les dignifica i els dóna la raó en la seva queixa “per l’evident falta de sensibilitat cap a les víctimes“. “Ara només ens queda aconseguir la inhabilitació per a exercir de bomber que des del primer moment hem reclamat”, han exposat en un nou missatge de Twitter.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa