Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Vall d’Hebron demana prudència: “No podem afluixar perquè venen dies molt perillosos”

La cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, ha reclamat “molta prudència” per afrontar els pròxims dies de la desescalada, ja que una excessiva relaxació podria tornar a augmentar el nombre de contagis i la sortida de la segona onada es podria estancar. “No podem afluixar perquè venen dies molt perillosos”, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio.

“Cal molt prudència i veure la tendència dels pròxims dos dies, que seran clau per veure l’evolució de la pandèmia”, ha explicat Campins. “Si hi ha estancament ens hem de preocupar perquè vol dir que la flexibilització de les mesures comença a provocar contagis”, ha afegit, tot i que la represa dels cribratges massius per part de Salut per detectar asimptomàtics també pot fer empitjorar les dades.

No sortir de la ciutat

Respecte al pont de la Puríssima, la cap d’Epidemiologia del Vall Hebron ha demanat a la ciutadania que respecti els confinaments perimetrals i que, si marxen dijous a una segona residència, facin tot el possible per no tenir interaccions socials fora del seu grup bombolla. “Si ens relaxem tornarem a tenir una pujada de la corba i no arribarem al Nadal en bones condicions”, ha advertit.  

Campins ha recordat que la tercera onada “arribarà casi segur”, però ha insistit que les restriccions i el compliment de les mesures higièniques són imprescindibles per aconseguir que arribi “el més tard possible”, ja que el sistema sanitari porta molts mesos al límit i no pot assumir la carrega de feina d’una tercera onada quan no s’ha acabat ni la segona. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pepet de Vallmanya a desembre 02, 2020 | 10:15
    Pepet de Vallmanya desembre 02, 2020 | 10:15
    Tranquels que els associats d'erÑ-SUCIAlerus ens porten al desastre !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa