Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El TSJC torna a avalar el tancament de discoteques
  • CA

La Sala de Vacances del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat de nou la petició de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) de suspendre el tancament prorrogat de les discoteques de Catalunya, ha explicat la patronal de l’oci nocturn en un comunicat aquest dijous.

Fecasarm va presentar un recurs contenciós a la resolució de la Generalitat que va acordar prorrogar 15 dies més el tancament de totes les discoteques, i va al·legar que la mesura era desproporcionada i indiscriminada. La patronal nega que aquests locals siguin espais d’aglomeració, tenint en compte que l’aforament està limitat al 50% per la pandèmia, i lamenta que aquesta mesura afecta uns 40.000 llocs de treball.

Així i tot, el tribunal descarta adoptar una mesura cautelaríssima davant la petició de Fecasarm i considera que no procedeix una mesura urgent, “sobretot si es té en compte també l’efecte de morts i contaminació latent en l’actualitat”. La patronal ha replicat en el comunicat que la suspensió era molt urgent atès que “està en joc la viabilitat econòmica del 80% de discoteques de Catalunya”.

Els arguments no només eren “econòmics”

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) valora “molt negativament” la resolució del TSJC. Per a Fecasarm, el tribunal no ha entrat a valorar els seus arguments i no respon a l’al·legació sobre el fet que la mesura s’hauria de prendre per regions sanitàries o poblacions i no de manera “indiscriminada”. També creu que no s’ha tingut en compte el fet que els contagis en l’àmbit de l’oci “suposen només el 6% dels contagis notificats”.

L’entitat critica que es denegui també la reobertura de discoteques a l’aire lliure perquè no s’ha pronunciat al respecte i es planteja presentar un recurs d’aclariment en veure-hi una “clara incongruència omissiva”. Alhora, nega que els arguments de la Fecasarm pivotessin “només al voltant d’aspectes econòmics” i creu que aquest argument incidia només “en la urgència del cas per als 40.000 llocs de treball que depenen d’aquest sector”.

La Fecasarm també explica que no ha demanat tramitar la suspensió com a cautelar ordinària perquè considerem que és “molt urgent” atès que està en joc la viabilitat econòmica del 80% de les discoteques de Catalunya. Per l’entitat, el Tribunal Superior de Justícia ha lamentat que no hagi optat per tramitar les cautelars com a ordinàries d’ofici.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa