Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El TSJC condemna de forma “rotunda i enèrgica” les accions dels CDR als jutjats
  • CA

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat aquest migdia de forma “rotunda i enèrgica” el que ha qualificat de “cadena de sabotatges a les seus judicials”, després que els CDR aboquessin excrements aquesta matinada a les portes de diversos jutjats del país. La sala de govern del TSJCAT ha exigit la “depuració de les responsabilitats“. 

[r:1]

Malgrat que el comunicat difòs pel tribunal explica que aquestes accions – “que venen repetint-se des de fa mesos” – no alteren normalment el funcionament dels jutjats, avui ha provocat una “important incidència en l’obertura dels edificis judicials”. “Això ha tingut influència directa en el servei al ciutadà, per no poder ser atesos amb la dignitat que mereixen“, lamenta.

La Fiscalia General de l’Estat també s’ha sumat a la condemna dels “atacs” a diverses seus de jutjats catalans. Segons ha lamentat en un comunicat, és un “atemptat contra l’estat de dret”. Jutgesses i jutges per a la democràcia ha afegit en un comunicat que les accions dels CDR “sobrepassen” el dret a la llibertat d’expressió i de crítica als poders públics. “En democràcia, la justícia és una institució fonamental per resoldre conflcites i garantir els drets de tota la ciutadania”, ha apuntat l’organització, segons recull Europa Press.

 

Més notícies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa