Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La dona de McAfee: “Les últimes paraules que em va dir van ser: ‘T’estimo i et trucaré aquest vespre'”
  • CA

La família de John McAfee no creu que l’empresari informàtic es suïcidés sense més en una cel·la de la presó de Brians 2. La vídua del creador del popular programa antivirus que duu el seu cognom ha resposabilitzat els Estats Units de desesperar el magnat fins a empèyer-lo a la mort, acusant-lo d’uns càrrecs en què ha dit entreveure motivacions polítiques. Janice McAfee s’ha desplaçat aquest divendres al centre penitenciari a recollir les pertinences del seu marit. Segons ha informat TV3, Janice McAffe ha revelat la conversa telèfonica que va mantenir amb la seva parella abans que es treiés la vida. “Les últimes paraules que em va dir van ser: ‘T’estimo i et trucaré aquest vespre’ Aquestes paraules no les diu algú que es vol suïcidar'”, ha reblat.

Les autoritats estatunidenques van sol·licitar l’extradició per evasió fiscal de l’empresari. L’Audiència Nacional va acceptar la petició aquesta mateixa setmana i se li va comunicar a McAfee el mateix dia que va morir. Alhora, l’advocat del magnat ha demanat una segona autòpsia del cadàver a instàncies de la família.

En paral·lel, el Síndic de Greuges ha anunciat aquest divendres que investiga la mort de McAfee a Brians 2 i per això demana a la Secretaria General de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, del Departament de Justícia, que l’informi “al més aviat possible” sobre les circumstàncies que han envoltat aquests fets i de les mesures preses. El cos de l’intern va ser trobat pels funcionaris del centre penitenciari el passat dimecres, 23 de juny.

Agressió homòfoba a Gràcia

Paral·lelament, també ha obert una actuació d’ofici per l’agressió homòfoba que va tenir lloc la nit de Sant Joan a Gràcia. Dues persones van resultar atacades per raó d’orientació sexual, les quals van haver de ser traslladades a l’hospital per contusions.

El Síndic destaca que s’ha detectat un increment de casos de violència homòfoba i d’incidències motivades per LGTBI-fòbia a Catalunya. El Pla d’igualtat de gènere del Síndic estableix el compromís d’incoar actuacions d’ofici en els casos d’agressions físiques LGBTI-fòbiques. I, en aquest marc, el Síndic ja ha obert 12 actuacions per agressions homòfobes, físiques o verbals, a Catalunya des de principis de l’any 2020.

Amb relació al cas concret, el Síndic s’ha adreçat a la Direcció General de la Policia, a la Direcció General d’Igualtat i a l’Ajuntament de Barcelona per demanar informació sobre els fets ocorreguts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa