El sector del transport convoca protestes contra les restriccions de la ZBE

El gremi de Transports i Logística de Catalunya anunciarà demà en roda de premsa un calendari de mobilitzacions contra les restriccions de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) que afectaran el sector a partir del 30 de juny. Tal com recorda a través d’un comunicat, a partir d’aquell dia els vehicles pesats de distribució de mercaderies sense distintiu no podran circular per la ZBE.

“Ni estem improvisant, ni estem en contra de l’objectiu que persegueix la ZBE. El que fa mesos que estem demanant a l’Ajuntament de Barcelona, l’AMB i la Generalitat és una moratòria, més que justificada, després d’un any de pandèmia que ha impactat de ple a un sector on predominen autònoms i petites empreses”, defensa el president del gremi de Transport i Logística, Antonio Martínez, que lamenta la “negativa” de les administracions a negociar una moratòria.

Avisa, a més, que, a diferència del que pugui semblar, el sector no ha augmentat la facturació gràcies al comerç online: “(…) el percentatge en el global de l’activitat és baix”. “És important ser conscients que la pandèmia va afectar de ple serveis com grues, camions de fred per al sector de la restauració o minibusos i autobusos per transports de passatgers van quedar aturats durant mesos”, afegeix.

Tot seguit, recorda que el perfil habitual és d’autònom i que “difícilment podrà fer una inversió en renovació de flota” si no factura. “Tot plegat necessita d’una replanificació de terminis més racional i en línia amb la realitat del context econòmic i social actual”, resumeix.

Amb tot, matisa que el gremi entén i comparteix la necessitat de reduir la contaminació, però que “les administracions també han de fer l’exercici d’entendre la dinàmica” del sector i “ajustar els tempos”. En cas de no fer-ho, adverteix, més de la meitat de la flota de repartiment de Barcelona deixarà de treballar a partir del 30 de juny.

Nou comentari