Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El robatori d’una grua a Nou Barris destapa una “onada” de casos similars

L’operari de l’empresa Nueva Asistencia Cars va aparcar la grua amb la qual treballa a una esplanada de Roquetes (Nou Barris) el dissabte. A la nit, va passejar i va veure-la on l’havia deixat. Tot normal. L’endemà, però, va apropar-s’hi perquè necessitava recollir uns papers i el vehicle ja no hi era. Li l’havien robat. Ara, fonts de la seva companyia expliquen que “desafortunadament, no és cap novetat” perquè darrerament “hi ha una onada de robatoris de grues” per tot Catalunya. Segons detallen els afectats, la policia els ha fet saber que principalment s’utilitzen per encastar-les contra caixers bancaris. Després les abandonen.

“Ens han arribat molts casos de Girona, Mataró… I ara ens ha tocat a nosaltres, a Barcelona. Igualment, però, ja ens havia passat. Fa poc, ens va desaparèixer una grua i als pocs dies ens va trucar un banc explicant-nos que l’havien utilitzat per rebentar-los un caixer”, explica l’empresa agreujada. Estan coordinats amb altres companyies del mateix sector per ajudar-se a fer una crida en casos així. I, de fet, ho viuen com un problema conjunt. “En un cap de setmana, s’han arribat a notificar cinc robatoris de grues a diferents llocs”, detallen les mateixes fonts.

En el seu cas, el robatori es va produir a una esplanada de Roquetes que han preferit no concretar. Han posat denúncia i ara esperen veure com avança la situació. Mentrestant, han pres la iniciativa i també ha començat una campanya a les xarxes socials per si algú té alguna dada sobre la grua sostreta. Hi ha col·laborat també el compte de Twitter Anti-radar Catalunya.

Des de l’empresa lamenten que els robin uns vehicles que acostumen a ser vells i tenir poc valor. “És una llàstima, però als delinqüents els serveix pel que necessiten”, rematen els agreujats.

Nou comentari

Comparteix