Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El risc de rebrot baixa dels 100 punts per primera vegada des de l’estiu passat
  • CA

La pandèmia de Covid-19 està cada vegada més sota control a Barcelona. El risc de rebrot ha baixat dels 100 punts per primera vegada des de l’estiu passat i el nombre de positius en manté estable per sota dels 900 casos setmanals. Segons les dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), l’última setmana es van detectar 872 positius a la capital catalana, un centenar menys que la setmana anterior.

Sant Martí (145), l’Eixample (138), Gràcia (100) i Nou Barris (100) són els quatre districtes on més casos s’han registrat la darrera setmana. El cas de Gràcia és diferent a la resta perquè és l’únic dels quatre on s’ha produït un increment notable dels contagis, que han pujat un 30% en només set dies. Ciutat Vella (45) i les Corts (45) són els que menys positius han registrat.

La baixada de casos permet a les autoritats sanitàries tornar a fer un rastreig efectiu per tallar les cadenes de transmissió i també ha propiciat una reducció del nombre d’ingressats (157), que s’ha reduït en gairebé 100 persones en només 15 dies. La velocitat de contagi (Rt) ha tornat a situar-se per sota de l’1, però des de fa una setmana mostra símptomes d’una lleugera tendència alcista. Pel que fa a la vacunació, el 43,8% dels barcelonins majors de 16 anys ha rebut almenys una dosi i el 23% ja té la pauta completa.La baixada de casos permet a les autoritats sanitàries tornar a fer un rastreig efectiu per tallar les cadenes de transmissió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa