Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El rescat de 8 animals que vivien entre excrements acaba amb un veí amb 20 denúncies
  • CA

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha rescatat aquesta setmana cinc gossos, un gat i dues xinxilles que vivien en condicions pèssimes de salubritat en un pis de Barcelona, al districte de l’Eixample. Els agents van ser requerits pels veïns, que es queixaven d’una olor forta d’excrements. En arribar al pis, van constatar les males condicions en les que es trobaven els animals: el sorral del gat i les gàbies de les xinxilles no s’havien netejat des de feia dies i l’entorn estava ple d’excrements. Al mateix temps, en un balcó van trobar cinc gossos de raça Chihuahua que vivien entre excrements i brutícia. La Guàrdia Urbana va denunciar el propietari per 20 infraccions de l’Ordenança Municipal de protecció, tinença i venda d’animals.

En concret, la policia va interposar una denúncia per mantenir els animals sense l’alimentació o en hidratació suficient o en instal·lacions inadequades, i també una denúncia per maltractar els animals si els produeix com a resultat patiment o danys físics o psicològics.

Al mateix temps, va interposar cinc denúncies per tenir animals de companyia sense identificar mitjançant microxip, sis per incomplir l’obligatorietat d’esterilitzar-los i cinc més per tenir-los sense estar censats.

Per últim, va haver una denúncia per no donar als animals l’atenció veterinària necessària per garantir-ne la salut i una per afectar amb les deposicions, especialment de gossos i gats, els pisos confrontats. L’home mentre va dir que no els treia a passejar degut a la situació de pandèmia. La Guàrdia Urbana va activar els diferents serveis de recollida d’animals dels que disposa l’Ajuntament per tal que es fessin càrrec de tots els animals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa