Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El primer cas de dengue autòcton a Catalunya, al Barcelonès nord
  • CA

El primer cas de dengue autòcton a Catalunya s’ha donat al Barcelonès nord, segons han confirmat fonts de la conselleria de Salut. El pacient va començar a experimentar els símptomes entre el 16 i el 18 d’octubre i va ser diagnosticat el 9 de novembre. Els símptomes que va patir el jove van ser un episodi greu de mal de cap, malestar general, febre alta i una erupció a la cara que es va estendre per altres parts del cos. El malalt ja està recuperat.

El secretari de Salut Pública Joan Guix ha recordat que Catalunya ha registrat molts casos de dengue, però els pacients s’havien contagiat en viatges a l’estranger. Guix ha garantit que “no hi ha cap motiu d’alarma” i ha afegit que el risc d’un nou contagi és “molt baix”.

Quan es localitza un possible cas de contagi, el protocol de l’Agència de Salut Pública estableix que s’han de controlar els punts de cria del mosquit tigre i estudiar possibles individus de l’espècie contagiats del dengue. Diverses autoritats participen d’aquest protocol: ajuntaments, diputacions, serveis de control de mosquits, Centre de Recerca en Sanitat Animal i la Generalitat de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa