Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Prat viu una nova jornada de retards
  • CA

La nova jornada de vaga dels tripulants de cabina (TCP) de Ryanair amb cinc retards en vols de l’Aeroport del Prat. Un dels sindicats convocants de les protestes, USO, ha informat que es tracta de quatre sortides i una arribada programades abans de les 9 del matí d’aquest dijous.

Aquesta és la quarta i última jornada de vaga de la setmana. La d’ahir va concloure amb 60 retards al Prat. Concretament, en 24 sortides i 36 arribades. Entre dilluns i dimarts va haver-hi deu retards a causa de les protestes.

Vaga durant cinc mesos

Els sindicats USO i Sitcpla van convocar a finals del mes passat els tripulants de cabina de Ryanair a una nova tongada de vagues durant cinc mesos més. Aquesta nova vaga consta de quatre jornades de 24 hores a la setmana. Així doncs, els TCP s’aturaran de dilluns a dijous en motiu de protesta.

Passatgers fent cua per facturar els equipatges a Ryanair / Foto: ACN - Carola López
Passatgers fent cua per facturar els equipatges a Ryanair / Foto: ACN – Carola López

Acollir-se a la legislació espanyola

USO i Sitcpla van convocar aquesta nova vaga després que es trenquessin les negociacions per un nou conveni col·lectiu i que la companyia aèria irlandesa no complís les exigències dels treballadors. D’aquesta manera, els sindicats volen que es reprenguin les converses per negociar el conveni i que es millorin les condicions laborals dels tripulants de cabina.

Els sindicats acusen l’empresa aèria de baix cost de voler “anul·lar-los com a sindicats davant la negativa a signar les condicions precàries ofertes”. “Ara Ryanair ens intenta esborrar amb un acord que només s’aplica si estàs afiliat a CCOO”, denuncien els afectats, que s’oposen a l’acord firmat entre la companyia i un sindicat “sense implantació” entre el personal de vol.

Els TCP volen acollir-se a la legislació espanyola per tenir unes millors condicions en matèria de vacances, festius i descansos. A més, exigeixen que s’apugin els sous als nivells previs a la pandèmia, s’elimini la política de subcontractació sota la normativa irlandesa i es readmetin els treballadors acomiadats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa