El portal de transparència d’Aigües de Barcelona supera l’auditoria de la Ramon Llull

La prestigiosa Càtedra Ethos de la Universitat Ramon Llull ha reconegut la feina de la companyia per posar en marxa una web oberta

El portal de transparència d’Aigües de Barcelona ha superat l’auditoria realitzada per la Càtedra Ethos de la Universitat Ramon Llull, que compta amb més de 15 anys d’experiència assessorant empreses i administracions públiques en matèria d’ètica aplicada. L’informe d’avaluació analitza aspectes com l’accessibilitat de la informació i l’actualització de les dades disponibles al portal, dos aspectes clau per ajustar-se al estrictes estàndards de la Llei de Transparència.

L’auditoria reconeix la feina d’Aigües de Barcelona, una societat mixta participada per Agbar, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Criteria, malgrat la curta existència del portal obert. Es tracta, a més, d’una iniciativa de la companyia, que no està obligada per llei a disposar d’una portal de transparència. La pàgina ofereix informació objectiva i responsable sobre aspectes com la gestió econòmica, els recursos humans, convenis, col·laboracions o certificacions de qualitat.

Bones pràctiques

En aquest sentit, el director de la Càtedra Ethos, el doctor Francesc Torralba, ha destacat que “la companyia ha fet un treball extraordinari i s’ha dotat d’un codi ètic, d’un portal obert de transparència i ha posat en marxa una oficina de bones pràctiques que vetlla pel compliment d’aquestes qüestions, i no ho ha fet des de la coacció d’un imperatiu com la Llei de Transparència, sinó des de la convicció”.

Per a Torralba, que també ha col·laborat en el desenvolupament de la política de transparència de la companyia, “el més important és que Aigües de Barcelona està involucrada en aquest projecte a tots els nivells”. El professor de la Ramon Llull destaca que la companyia, que presta un servei públic tan bàsic, “ha entès el valor de la transparència sense por a posar molts detalls interns davant l’opinió pública”.

La posada en funcionament del portal obert ha estat un projecte transversal que s’ha dut a terme durant el darrer any i que ha implicat equips de totes les àrees. L’empresa destaca que un dels aspectes més importants és que “la informació publicada sigui universalment accessible i comprensible”.

Més informació

Nou comentari