Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El portal de transparència d’Aigües de Barcelona supera l’auditoria de la Ramon Llull
  • CA

El portal de transparència d’Aigües de Barcelona ha superat l’auditoria realitzada per la Càtedra Ethos de la Universitat Ramon Llull, que compta amb més de 15 anys d’experiència assessorant empreses i administracions públiques en matèria d’ètica aplicada. L’informe d’avaluació analitza aspectes com l’accessibilitat de la informació i l’actualització de les dades disponibles al portal, dos aspectes clau per ajustar-se al estrictes estàndards de la Llei de Transparència.

L’auditoria reconeix la feina d’Aigües de Barcelona, una societat mixta participada per Agbar, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Criteria, malgrat la curta existència del portal obert. Es tracta, a més, d’una iniciativa de la companyia, que no està obligada per llei a disposar d’una portal de transparència. La pàgina ofereix informació objectiva i responsable sobre aspectes com la gestió econòmica, els recursos humans, convenis, col·laboracions o certificacions de qualitat.

Bones pràctiques

En aquest sentit, el director de la Càtedra Ethos, el doctor Francesc Torralba, ha destacat que “la companyia ha fet un treball extraordinari i s’ha dotat d’un codi ètic, d’un portal obert de transparència i ha posat en marxa una oficina de bones pràctiques que vetlla pel compliment d’aquestes qüestions, i no ho ha fet des de la coacció d’un imperatiu com la Llei de Transparència, sinó des de la convicció”.

Per a Torralba, que també ha col·laborat en el desenvolupament de la política de transparència de la companyia, “el més important és que Aigües de Barcelona està involucrada en aquest projecte a tots els nivells”. El professor de la Ramon Llull destaca que la companyia, que presta un servei públic tan bàsic, “ha entès el valor de la transparència sense por a posar molts detalls interns davant l’opinió pública”.

La posada en funcionament del portal obert ha estat un projecte transversal que s’ha dut a terme durant el darrer any i que ha implicat equips de totes les àrees. L’empresa destaca que un dels aspectes més importants és que “la informació publicada sigui universalment accessible i comprensible”.

Més notícies
Enxampats dos carteristes amb un botí de més de 8.500 €
Notícia: Enxampats dos carteristes amb un botí de més de 8.500 €
Comparteix
L'actuació de la policia ha permès a un turista que estava a punt de marxar de la ciutat recuperar els objetes robats
“Obrim l’escola cada dia sense saber quan tornarà a fallar el mur”
Notícia: “Obrim l’escola cada dia sense saber quan tornarà a fallar el mur”
Comparteix
El Consorci d’Educació construirà una tanca de seguretat al voltant d’un solar en males condicions que toca amb una escola de Sant Andreu
Uber treu profit de la vaga de taxistes i triplica el nombre d’usuaris a Barcelona
Notícia: Uber treu profit de la vaga de taxistes i triplica el nombre d’usuaris a Barcelona
Comparteix
L'empresa americana ha guanyat clients després de l'aturada i incorporarà 200 cotxes a la flota de la ciutat
Manifestació per Ciutat Vella contra el desallotjament del Gòtic
Notícia: Manifestació per Ciutat Vella contra el desallotjament del Gòtic
Comparteix
Els Mossos han identificat tres manifestants després que alguns donessin cops als vidres d'almenys un local

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa