Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Palau de la Música recorre la substitució de la pena de presó de Gemma Montull
  • CA

El Palau de la Música s’ha adherit al recurs de la fiscalia contra la interlocutòria de l’Audiència de Barcelona que va substituir l’ingrés a presó de Gemma Montull per treballs en benefici de la comunitat, segons ha avançat Catalunya Ràdio i han confirmat fonts del Palau a l’ACN. El tribunal, a petició de la defensa, va suspendre durant cinc anys els quatre anys de presó a la filla de la mà dreta de Jordi Montull al Palau de la Música amb la condició que no delinqueixi durant aquest temps, que faci 365 dies de treballs en benefici de la comunitat i que pagui 500 euros mensuals a banda dels béns immobles ja embargats com a garantia i pagament de la responsabilitat civil, que es van valorar en més d’un milió d’euros.

Al recurs, el ministeri públic considerava que els fets són molt greus i que Montull no ha pagat la totalitat dels fons desviats. Gemma Montull va ser condemnada pel Tribunal Suprem el passat mes d’abril a dos anys de presó per malversació de fons públics, apropiació indeguda i falsedat documental, a cinc mesos i set dies de presó per tràfic d’influències i a un any, set mesos i quinze dies de presó per blanqueig de capitals i falsedat comptable. A més, se la va condemnar al pagament d’1.500.821 euros, condemna que és conjunta i solidària amb Fèlix Millet i Jordi Montull. Aquests dos últims han estat en total condemnats a pagar una responsabilitat civil de 24.359.427,27 euros.

En el cas de Gemma Montull, afirma el tribunal per majoria, concorren els supòsits de no tenir antecedents penals ni abans ni després dels fets penats i cap de les tres penes imposades supera els dos anys de presó. La concurrència dels requisits, explica en una interlocutòria el tribunal, no comporta un dret automàtic a la seva obtenció en no tractar-se d’un dret del penat, sinó d’una concessió potestativa del tribunal que ha de ser ponderada, cas a cas, atenent, com diu la llei, a les circumstàncies personals del condemnat, la naturalesa dels fets, la seva conducta i en particular l’esforç per reparar el dany causat. A més, la substitució de la pena de presó s’ha de vincular al compliment d’una sèrie d’obligacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa