El nou Ateneu la Bòbila i la nova plaça Sóller es podran veure el segon semestre del 2020

Els espais on fer vida veïnal al barri de Porta es renoven i comptaran amb més de 100 arbres nous a l'entorn

Les obres de l’Ateneu de la Bòbila de Porta (Nou Barris) ja estan en marxa i s’acabaran l’octubre del 2020. Almenys aquesta és la previsió que fa l’Ajuntament, que ja ha anunciat que el resultar mostrarà un edifici renovat, amb una volumetria diferent i uns criteris d’eficiència energètica més sostenibles. Costarà 2,77 milions d’euros i canviarà alguns accessos. La porta principal i l’escala de fora canviaran de lloc per millorar la connexió amb la plaça Sóller i els jardins. 

A més, les obres s’emmarquen també en la reforma de la mateixa plaça, que es fan en paral·lel. La nova plaça Sóller, però, es podrà gaudir acabada a partir de l’agost de l’any vinent, asseguren el govern municipal. Serà molt més verda i convidarà al passeig. A tall d’exemple, l’Ajuntament ha confirmat que l’espai definitiu tindrà més de cent arbres nous, juntament amb altra vegetació que es repartirà al voltant de l’espai.

El preu de la reforma de la plaça Sóller és de 4,5 milions d’euros i també inclou l’eliminació dels porxos laterals i la introducció d’una plataforma única al carrer de l’Estudiant que farà de pas entre la plaça i el passeig de la Ciutat de Mallorca. I pel que fa al llac a tocar de l’edifici de l’Ateneu la Bòbila, es mantindrà i conservarà la font ornamental però es reubicarà en un altre indret. 

Una altra de les visions virtuals del nou projecte urbanístic a Porta / Ajuntament

Una altra de les visions virtuals del nou projecte urbanístic a Porta / Ajuntament

També es preveu que l’espai que quedi al mig de la plaça tingui diversos usos al llarg de l’any i que quedin millor connectats els diferents punts amb el disseny de nous camins. L’entorn comptarà amb àrees de joc infantil, aparells de gimnàstica per a gent gran, espai per a gossos i un àgora on s’hi podran organitzar esdeveniments

La remodelació que s’està duent a terme neix de la proposta guanyadora del concurs convocat per recollir les millors idees de cara a renovar la plaça i al procés participatiu fet amb el veïnat, entitats i infants de l’Escola Palma de Mallorca. “Així, es dona resposta a la reivindicació veïnal de transformar-lo i convertir-lo en cor cívic, verd i cultural del barri”, resumeix l’Ajuntament. 

 

Més informació

Nou comentari