Desfibril·ladors a totes les andanes de metro abans de finals d’any

TMB ha començat instal·lant-los a les 24 parades més freqüentades de la xarxa

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha començat a dotar de desfibril·ladors automàtics les parades de les vuit línies de la xarxa. L’empresa pública confia que les 160 estacions que el suburbà suma en total estiguin equipades a finals d’any amb els aparells sanitaris, que permeten prevenir casos de mort sobtada i prestar primers auxilis a persones que pateixen una aturada cardiorespiratòria.

Els aparells són del tipus desfibril·lador extern automàtic (DEA) que qualsevol persona pot utilitzar encara que no tingui nocions de tècniques sanitàries d’emergència, destaca TMB. Els dispositius es van començar a instal·lar la setmana passada a les 24 parades més freqüentades per ser intercanviadors amb Rodalies i FGC.

Els desfibril·ladors ja estaven disponibles a andanes d’Universitat, a la L1, de Sagrada Família, de la L2. Es compten ara 26 estacions amb andanes que disposen de l’aparell sanitari d’emergència. Els desfribil·ladors es col·loquen dins d’unes urnes penjades a les andanes de direcció Besòs o a l’andana central de la parada si en disposa.

Qui hagi de fer ús del DEA ha de seguir les instruccions sonores que el mateix aparell dona quan s’encén l’aparell. A més, un polsador permet comunicar amb el 112 per alertar els serveis mèdics perquè es desplacin a l’estació, informa TMB, que afegeix que també hi ha la possibilitat de comunicar amb el centre de control de metro mitjançant el polsador SOS dels intèrfons situats al costat de cada desfibril·lador.

Després de la primera fornada a les estacions amb més passatgers de la xarxa, la instal·lació dels dispositius continuarà després de l’estiu. En paral·lel, s’està formant personal de TMB perquè aprengui a utilitzar els aparells sanitaris.

Més informació

Nou comentari