Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desfibril·ladors a totes les andanes de metro abans de finals d’any
  • CA

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha començat a dotar de desfibril·ladors automàtics les parades de les vuit línies de la xarxa. L’empresa pública confia que les 160 estacions que el suburbà suma en total estiguin equipades a finals d’any amb els aparells sanitaris, que permeten prevenir casos de mort sobtada i prestar primers auxilis a persones que pateixen una aturada cardiorespiratòria.

Els aparells són del tipus desfibril·lador extern automàtic (DEA) que qualsevol persona pot utilitzar encara que no tingui nocions de tècniques sanitàries d’emergència, destaca TMB. Els dispositius es van començar a instal·lar la setmana passada a les 24 parades més freqüentades per ser intercanviadors amb Rodalies i FGC.

Els desfibril·ladors ja estaven disponibles a andanes d’Universitat, a la L1, de Sagrada Família, de la L2. Es compten ara 26 estacions amb andanes que disposen de l’aparell sanitari d’emergència. Els desfribil·ladors es col·loquen dins d’unes urnes penjades a les andanes de direcció Besòs o a l’andana central de la parada si en disposa.

Qui hagi de fer ús del DEA ha de seguir les instruccions sonores que el mateix aparell dona quan s’encén l’aparell. A més, un polsador permet comunicar amb el 112 per alertar els serveis mèdics perquè es desplacin a l’estació, informa TMB, que afegeix que també hi ha la possibilitat de comunicar amb el centre de control de metro mitjançant el polsador SOS dels intèrfons situats al costat de cada desfibril·lador.

Després de la primera fornada a les estacions amb més passatgers de la xarxa, la instal·lació dels dispositius continuarà després de l’estiu. En paral·lel, s’està formant personal de TMB perquè aprengui a utilitzar els aparells sanitaris.

Més notícies
Diversos taxis davant l'Estació de Sants de Barcelona / ACN
Desfibril·ladors a 50 taxis de Barcelona a partir de la tardor
Notícia: Desfibril·ladors a 50 taxis de Barcelona a partir de la tardor
Comparteix
Es tracta d'una prova pilot i els conductors han rebut formació per aprendre primers auxilis per atendre en cas d'una aturada cardiorespiratòria
El director de la xarxa de metro, Òscar Playà / TMB
Òscar Playà: “El preu de la T-mobilitat hauria de ser un de sol a tota la xarxa de metro”
Notícia: Òscar Playà: “El preu de la T-mobilitat hauria de ser un de sol a tota la xarxa de metro”
Comparteix
ENTREVISTA | El nou director del metro confia que la nova onada de la Covid no estronqui el retorn de viatgers i recuperar el 85% del passatge a finals d'any

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa